Smartbike van Samsung op komst

Smartbike elektrische fiets

Smartbike van Samsung op komst

Samsung ontwikkeld samen met het Italiaanse Maestro Academy een ( elektrische ) fiets ontwikkeld voorzien van alle mogelijk elektronische gadgets die je maar zou kunnen bedenken. Zo is deze smart bike bijvoorbeeld  voorzien van lasers die op de weg een baan projecteren, zodat de fietser zichtbaar is voor medeweggebruikers.

Smartbike van Samsung op komst

Alle gadgets worden aangestuurd via een app op een samsung smartphone. Deze wordt geplaatst op een magnetische mount die op het midden van het stuur kan worden gemonteerd.  Via een open source Arduino computer maakt de fiets automatisch contact met de smartphone. Zo kunnen tochten worden gevolgd op het beeldscherm en kan real-time worden gezien wie er verder nog in de buurt aan het fietsen is. Uiteraard kan dit alles gedeeld worden via een sociaal platform. Een achteruitkijkcamera achterop de fiets zorgt er voor dat de fietser achterom kan kijken zonder zijn hoofd te draaien.

Samsung heeft nog geen plannen om deze smart bike daadwerkelijk op de markt te gaan brengen, maar dit filmpje laat zien hoe gewild de fiets mogelijk zou kunnen worden want technologisch vernuft in combinatie met design zijn heel populair. Uiteraard speelt de smartphone een grote rol bij deze ontwikkeling. Samsung is daarin niet de enige. Op de aankomende Eurobike, welke duurt 27 tot en met 30 augustus zullen naar verwachting meer bedrijven smartphone applicaties voor met name elektrische fietsen presenteren.

Samsung heeft nog geen plannen de smart bike daadwerkelijk op de markt te brengen.

 

Bron: Tweewieler.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via