Rondje Hoorn

Fietsroute Rondje Hoorn header

De eeuwen vliegen voorbij ...

We houden wel van een beetje historie en dan is de auteur van dit artikel ook nog eens geboren in deze plaats die al in de 14e eeuw stadsrechten kreeg. Hoog tijd om deze fietsroute van de week met je te delen dus.

Hoorn is in veel opzichten een bijzondere plaats omdat het echt een eeuwenoude geschiedenis heeft. Wist je bijvoorbeeld dat de complete stad waarschijnlijk is verplaatst vanwege overstromingsgevaar? Dat was rond 1100 heel normaal want ook Enkhuizen is een stukje opgeschoven.  Naast Hoorn bezoek je tijdens deze fietsroute enkele typisch Westfriese dorpen zoals Blokker waar de Beatles 2x(!) hebben opgetreden in de groenteveiling 'Op hoop van zegen', de enige live optredens in Nederland van deze band.  De drie baarzen in het wapen van Nibbixwoud stammen nog uit de tijd dat visvangst hier de belangrijkste inkomstenbron was.

  Naar de fietsroute

Zien en doen

Naast de combinatie van de stad Hoorn, water en dorpen zijn  juist die kleine lokale dingen zoals de typisch Westfriese Huizen en de prachtige historische panden in Hoorn de moeite waard. Ons advies is om in het Westfries museum te starten. Je kunt daar een indruk opdoen van waar je op moet letten in de omgeving en het vervolgens op de fiets zelf gaan bekijken. 

Afstapmoment Stoomtram

Stoomtram

Het blijft toch een beetje mysterisch zo'n stoomtram, niet in de laatste plaats dankzij de Harry Potter serie en de beelden van historische locomotieve in bijvoorbeeld veel kerstfilms. We kunnen dan ook zeker aanraden om hier de prachtige collectie van perfect gerestaureerde locomotieven te gaan bekijken. Hier waan je jezelf even in een bijzondere oude tijd! 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Westfries Museum

Westfries museum

Het begint al met het pand want de statige uitstraling van dit museum vertelt je direct wat je binnen te wachten staat. Navigatie, VOC en oude scheepsmaterialen, het is er allemaal te vinden. Wanneer je eenmaal binnen bent vliegen de eeuwen voorbij...

Bekijk dit afstapmoment

De eeuwen vliegen voorbij met de Fietsnetwerk App

Alsof deze prachtige route nog niet genoeg is bieden we je ook graag aan om onze gratis fietsroute app eens te proberen. Daarin kun je alle bezienswaardigheden onderweg vinden evenals de beste plekjes om re eten, drinken of te overnachten. Daarnaast krijg je zeer goede en eenvoudige routebegeleiding langs de fietsknooppunten op basis van GPS. Aan je batterijgebruik is ook gedacht want in de standby functie ontvang je gewoon je route-informatie. 

 

Icoon App Store Apple  App stores download Android

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via