Rond het Julianakanaal

Fietsroute van de week (29) | Rond het Julianakanaal

Fiets een rondje om het Julianakanaal

Deze prachtige fietsroute brengt je langs de plaatsen Ohe en Laak, Maasbracht, Roosteren, Echt en Stevensweert. Bij Maasbracht fiets je langs een sluizencomplex. Dat sluizencomplex beschikt over een verval van 11,82 meter, de grootste van Nederland. Naast het sluizencomplex ga je nog veel meer tegenkomen op deze fietsroute van de week.

Fietsroute rond het Julianakanaal

Peij in Echt. Roosteren heeft ook een kerk, gebouwd met de steun van de landelijke overheid; een zogenaamde waterstaatskerk. Ook liggen er bij Roosteren twee kastelen. Een deel van Stevensweert is beschermd dorpsgezicht, met daarin het voormalige gemeentehuis van de hand van de architect Pierre Cuypers.

Naar de fietsroute.

Stap eens af bij deze afstapmomenten

Museum van de Vrouw

Fietsroute van de week (29) | Rond het Julianakanaal

Dit museum is helemaal gericht op ‘de vrouw des huizes’. Museum van de Vrouw plaatst de geschiedenis van de vrouw in het algemeen in een hedendaags perspectief. Je krijgt hierdoor interessante inzichten in het alledaagse leven.

Bekijk het afstapmoment.

Camping de Sangershoeve

Fietsroute van de week (29) | Rond het Julianakanaal

Je kunt er ook voor kiezen om je fietsroute te starten of even af te stappen bij Camping de Sangershoeve. De kampeerboerderij staat bekend om haar gezelligheid heeft de charme van een kleine camping.

Bekijk het afstapmoment.

Fiets door Limburg met onze App

Voeg een dimensie toe aan je fietsroute en download de Fietsnetwerk App. Je wordt van fietsknooppunt naar fietsknooppunt begeleid en krijgt bij de knooppunten ook nog eens een melding van wat er allemaal te zien en te doen is in de buurt van het fietsknooppunt. Onderweg hoef je je, door gebruik van de nieuwste technologieën, geen zorgen te maken over het internet- of batterijverbruik van je telefoon. Dit betekend dus een zorgeloos dagje fietsen.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via