Over de Gulpenerberg

Fietsroute Gulpenerberg header

Fietsroute over de Gulpenerberg in Limburg

Een 'Gulpener' fietsroute zul je misschien nog niet vaak gefietst hebben. Natuurlijk kennen we Limburg allemaal van de heuvels waar je op klimt tijdens het fietsen en van de prachtige uitzichten op geulen en dalen. En ook op deze route kun je daar volop van gaan genieten. Heb je geen elektrische fiets dan is enige conditie wel vereist om de top te halen. En als je uitgenoten bent van het uitzicht natuurlijk heerlijk stoppen voor een koud glas fris of bier bij Eetcafe Vijlen.

Naar de fietsroute

Zien en doen

Het belangrijkste afstapmoment is natuurlijk de top van de berg. Daarnaast is er in de omgeving nog veel meer te zien en te doen dus we hebben weer enkele tips die je niet mag missen. Eten en drinken kun je onderweg het beste doen bij Eetcafe Vijlen zoals hierboven al genoemd. Daarnaast geven we je hieronder onze tips om te gaan zien: 

Afstapmoment Wijngaard Sint Martinus

Sint Martinus

Bij deze proeftuin van Nederlandse wijnen in het zuidelijkste puntje Nederland kun je genieten van echt biologische en duurzame wijnen. Bestrijdingsmiddelen zul je hier niet vinden, alles is puur natuur. En natuurlijk proef je dat! 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Glazen Pyramide

Glazen piramide

Het is een gebouw met een ietwat bijzonder geschiedenis. Zeker zo bijzonder is dat de architect van het gebouw niet bekend is. Het maakt het allemaal de moeite waard om hem even toe te voegen in je route om het verhaal van de pyramide te ontdekken. 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Volmolen

Volmolen

Het zal je niet ontgaan zijn dat we bij Fietsnetwerk.nl een zwak voor molens hebben. Daardoor hebben we dan ook hele bijzonder molens in ons bestand en de Volmolen is daarop geen uitzondering. Als je niet weet wat vollen is dan ga je het hier ontdekken. Na twee keer afgebrand te zijn geweest mogen we zeker zeggen dat dit een 'volhouder' is.. 

Bekijk dit afstapmoment

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via