OV-fiets op alle treinstations in Noord-Brabant

OV-fiets op alle treinstations in Noord-Brabant

Elk station een OV-fiets

In Noord-Brabant worden alle treinstations uitgerust met de OV-fiets. Door een subsidie van de provincie, die acht ton bedraagt, is het mogelijk om het plan dit jaar nog te realiseren. Ook vijf belangrijke busstations krijgen van de NS deze steeds populairder wordende huurfiets.

Introductie

In 2002 werd de OV-fiets geïntroduceerd, en wordt per jaar populairder. In 2015 wordt de OV-fiets al veelvuldig gebruikt, in Nederland al bijna 2 miljoen keer. Het gebruik van de fiets is de afgelopen vijf jaar zelfs verdubbeld.

Fietskluizen

De komende tijd worden op 21 stations in Noord-Brabant kluizen geplaatst met de OV-fiets. Op sommige stations worden er geheel nieuwe fietskluizen gebouwd, op andere stations worden de al bestaande fietskluizen omgebouwd voor een OV-fiets. Op één locatie, station Breda-Prinsenbeek, zijn de OV-fietskluizen op dit moment al klaar voor gebruik. De komende maanden zijn ook op de andere stations de kluizen beschikbaar.

Tarieven

De OV-fietsen staan in een kluis, die geopend kan worden via de OV-chipkaart, als er een OV-fietsabonnement op is geladen. Zo’n abonnement kost 10 euro per jaar. Het huren van een OV-fiets kost €3,35 per keer. De fiets mag maximaal 24 uur lang gehuurd worden.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via