Ontdek de vijf sterren fietsprovincies (deel 2)

Ontdek de vijf sterren fietsprovincies (deel 2)

Zeeland en Drenthe

In totaal zijn er vijf provincies die van het Nationaal Fietsplatform vijf sterren hebben gekregen en zich een 5-sterren fietsprovincie mogen noemen. In dit tweede deel van ‘ontdek de 5-sterren fietsprovincies’ krijg je van ons een fietsroute in de provincies Zeeland en Drenthe waarmee je kunt ontdekken of jij de provincie ook vijf sterren waard vindt. Bekijk ook het eerste deel.

Zeeland: Fietsroute door het hart van Schouwen-Duiveland

Fietsroute door het hart van Schouwen-Duiveland

Zierikzee heeft het in het verleden niet makkelijk gehad. Naast natuurlijk het altijd dreigende water kregen voormalige inwoners van de stad te maken met vijf stadsbranden, een belegering door Vlaamse troepen, geuzen en Spaanse soldaten plus een bombardement door een Britse piloot in de Eerste Wereldoorlog. Echter, de Zeeuwse wapenspreuk ‘Luctor et Emergo’ geldt ook voor Zierikzee: de stad is er weer bovenop gekomen.

Naar de fietsroute.

Drenthe: Fietsroute Drentsche Aa

Fietsroute Drenthsche Aa

In huis Vosbergen, gelegen op het gelijknamige landgoed, vind je een museum met meer dan achthonderd muziekinstrumenten. Het plaatsje Glimmen heeft twee vernielde hunebedden. Doe vooral geen moeite om de daders te achterhalen, de vernielingen hebben al in de middeleeuwen plaatsgevonden. Desondanks zijn de hunebedden prachtig om te zien.

Naar de fietsroute.

Kom er direct achter waar de leukste afstapmomenten zijn

Wil je onderweg direct weten waar de leukste afstapmomenten in de buurt van je fietsroute liggen? Probeer dan eens de Fietsnetwerk App. Je kunt gemakkelijk van je fietsroute afwijken zonder verdwaald te raken. Bij elk fietsknooppunt krijg je een melding over de volgende stap in je route en wat er in de buurt van het betreffende knooppunt allemaal te zien en te doen is. Je batterij- en internetverbruik is tot een minimum beperkt omdat de App gebruik maakt van de nieuwste technologieën op het gebied van GPS en Bluetooth.

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via