Ontdek de vijf sterren fietsprovincies (deel 1)

ontdek de vijf-sterren fietsprovincies deel 1

Gelderland, Friesland en Overijssel

In totaal zijn er vijf provincies die van het Nationaal Fietsplatform vijf sterren hebben gekregen en zich een 5-sterren fietsprovincie mogen noemen. In dit eerste deel van ‘ontdek de 5-sterren fietsprovincies’ krijg je van ons een fietsroute in de provincies Gelderland, Friesland en Overijssel waarmee je kunt ontdekken of jij de provincie ook vijf sterren waard vindt.

Gelderland: Fietsroute door drie dorpen en een stad

fietsroute door drie dorpen en een stad

In de bossen rondom de plaats Nunspeet is volop wild te vinden. Er worden daarom ook regelmatig wildspeurtochten georganiseerd. In de periode van 1880 tot 1950 brachten veel kunstschilders hun tijd door in Nunspeet. De kunstwerken zijn te vinden in het Noord-Veluws Museum. Als je dan toch afstapt in Nunspeet: er is ook een speciale wandelroute langs bijzondere gebouwen, monumentale bomen en muurgedichten.

Naar de fietsroute.

Friesland: Fietsroute door het Smallingerland

fietsroute door het smallingerland

In Drachten vind je veel musea, galerieën en beeldentuinen. Zo vind je in museum Dr8888 bijvoorbeeld beeldende kunstwerken van de twintigste eeuw die stuk voor stuk iets met Friesland te maken hebben.  Earnewâld is een typische watersportplaats. Zo vertelt het Skûtsjemuseum in het dorp over de geschiedenisvan het skûtsjesilen. Het dorp is ook één van de startplaatsen.

Naar de fietsroute.

Overijssel: Fietsroute Hardenberg en de Vecht

Fietsroute hardenberg en de vecht

Als grensstad werd Hardenberg rond 1230 voorzien van dikke muren. Die historie van de stad vind je in het plaatsje goed terug in de drie stadsmuren. Eén van die muren die je vindt naast de Stephanuskerk is gerenoveerd met delen van een opgraving. Het kerkhof van Nijenstede, waar je langs fietst, is één van de oudste begraafplaatsen van Nederland.

Naar de fietsroute.

Ontdek de vijf sterren provincies met de Fietsnetwerk App

Je kunt er ook voor kiezen om alle vijf sterren provincies te trotseren met de Fietsnetwerk App. Hierdoor weet je direct waar de leukste afstapmomenten te vinden zijn. De App geeft je bij ieder knooppunt een melding met de volgende stap in de route, daarnaast laat hij je direct weten wat er in de buurt van het fietsknooppunt te zien en te doen is. Door gebruik van de nieuwste technologieën is je batterij- en internetverbruik tot een minimum beperkt, zo kun je zorgeloos op de fiets stappen.

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via