Nog even uitwaaien met Fietsnetwerk.nl!

Nog even uitwaaien met Fietsnetwerk.nl!

Schitterende strandroutes!

Om nog even van het mooie weer te genieten hebben wij een aantal prachtige strandroutes voor u geselecteerd! Fiets langs statige vuurtorens, via kleine plaatsjes en langs de stranden van de westkust. Nog even uitwaaien tussen de duinen en genieten van prachtige uitzichten over de zee.

Drie strandroutes om heerlijk uit te waaien!

1. Fietsroute de Schoonheid van Zuid-Holland

Noordwijkerhout, het hart van de bollenstreek, ligt slechts vijf kilometer van het Noordzeestrand af. Het is dan ook geen wonder dat deze route voor een groot deel langs de Noordzeekust loopt. In Wassenaar fietst u langs Papeweg 42, het woonadres van ons koninklijk gezin. In Voorschoten vindt u de Voorstraat, waar met toestemming van Floris V al in 1282 markt werd gehouden. Dit oude plein met gaslantaarns en lindebomen is terecht verklaard tot beschermd dorpsgezicht.

2. Fietsroute Kop van Noord-Holland

Deze fietsroute loopt letterlijk door de Kop van Noord Holland. Fiets langs de kust van de Noordzee door het prachtige duingebied, waar u de zee bijna aan kunt raken. Bij Den Helder buigt de route af en fietst u langs de Donkere Duinen. Vroeger was het een moeras, maar nu een prachtig groen recreatiegebied. Vervolgens loopt de route dwars door Den Helder, thuisbasis van de Koninklijke Marine, en langs de Koopvaarders Binnenhaven. Ook rijdt u door de kleinere plaatsen Breezand, Anna Paulowna en Oudesluis. Om de rondrit weer compleet te maken loopt de route daarna weer richting duingebied, vlak boven Callantsoog.

3. Fietsroute Beverwijk en Castricum

Het is niet voor niets dat we Beverwijk en Castricum links laten liggen: op zich best leuke steden, maar het natuurgebied daarnaast is veel interessanter. Het is een afwisselend duingebied met bossen, duinen en meertjes. Het strand ligt niet veel verderop, u kunt er gerust heen fietsen voor een tussenstop! Door deze afwisseling bieden de Castricumse duinen onderdak aan veel bijzondere flora en fauna. Vergeet daarom niet om uw verrekijker mee te nemen tijdens deze fietstocht!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via