Muzikale fietsroute in Noord-Holland

Fietsroute met muziek Noord Holland

Muziek in Noord-Holland

Je hoeft echt geen liefhebber van een bepaald genre te zijn om van deze fietsroute genieten. Met zo'n 60 kilometer kun je deze route gemakkelijk op een dag doen en overnachten is niet nodig maar kan natuurlijk wel.  De route loopt door hartje Amsterdam, door Haarlem en Badhoevedorp. Je komt dus door prachtige oude binnensteden wat weer eens iets anders is als door de bossen fietsen. Naast op de fietsroute, zit je ook op de vliegroute dus af en toe even omhoog kijken... 

Naar de fietsroute

Zien en doen

Je kunt ook in deze route zelf je afstapmomenten kiezen en toevoegen aan je fietsroute. Weet je nog hoe het werkt? De app geeft je vanzelf suggesties als je in de buurt bent, daar hoef je niets voor te doen.  Je komt twee draaiorgelmusea tegen die heel verschillend zijn. We hebben enkele bijzonder koffiestops voor je toegevoegd aan de route want ook de inwendige mens moet natuurlijk verwend worden. We hebben alvast wat tips onderweg voor je verzameld. 

Afstapmoment Draaiorgelmuseum

Draaiorgelmuseum

Dit afstapmoment behoeft weinig uitleg want we hebben hier allemaal wel een mooie herinnering bij. Je ziet ze steeds minder terwijl we het iconische geluid van dit instrument direct herkennen. Hollandse en internationale klassiekers krijgen een nieuwe betekenis dus draai even om voor dit afstapmoment. 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Muziekgebouw aan 't Ij

Muziekgebouw aan het Ij

Dit afstapmoment kennen we natuurlijk van verschillende evenementen zoals de inhuldiging van onze koning toen hij hier met Maxima kwam genieten van de festiviteiten. Hoe leuk is het dan je er ook eens een bezoekje aan kunt brengen op de fiets! 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Pianola Museum

Pianola

Met 30.000 muziekrollen kun je hier wel een plaatje aanvragen en grote kans dat ze hem hebben. Als je nog niet weet je wat een pianola is dan is dit wel je kans om dit te ontdekken want hier vertellen ze je alles over pianola's en reproductiepiano's. 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Koffie en de Koeck

Koffie en de Koeck

Je moet jezelf een beetje verwennen af en toe toch? Dat gaat hier wel lukken want naast de geweldige koffie kun je hier ook terecht voor een lekker lunch. Alles is hier biologisch en plantaardig dus duurzaam is het ook. 

Bekijk dit afstapmoment

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via