Molens in de schijnwerpers

Header molenartikel

Molens die je bezocht moet hebben tijdens de Nationale Molendag

In het kader van de 46e  editie van de Nationale Molendag zijn er veel activiteiten bij de molens georganiseerd. Hieronder hebben we enkele suggesties voor je. 

Molen De Koe - Ermelo

Tourtocht

Molen De Koe in Ermelo bestaat tien jaar en dat wordt gevierd. Zaterdag 12 mei 2018 zijn er festiviteiten voor jong en oud. Voor de kinderen tovert Gerrit Pelle met zijn ballonnen de mooiste figuren van dieren tot bekende stripfiguren. Er is een markt, muziek en de molenwinkel is open. Maar, dit is maar een klein deel van het programma.

Meer over deze molen

De Zeeuwse molen 'De vijf gebroeders'. - Heinkenszand

Vijf Gebroeders

De Zeeuwse Molen ‘De vijf gebroeders’ organiseert op zaterdag 12 mei Nationale Molendag een boerenmarkt. Daarnaast worden er pannenkoeken gebakken en is er een roofvogelshow.

Meer informatie over de Boerenmarkt

Meer over deze molen

Brabantse Jacobusmolen – Vessem

Vessem Jacoba

Omdat de Brabanste Jacobusmolen dit jaar 125 jaar bestaat wil de Stichting "de Vessemse molen" dit feit op een bijzondere en creatieve wijze vieren met een openlucht atelier. Kunstenaars uit de omgeving krijgen de gelegenheid om deze twee dagen te exposeren op het molenplein en in de molen.

Meer over deze molen

Groningse en Drentse molens

Zuidlaren

Grijp uw kans! De volgende Groningse en Drentse molens zijn normaliter alléén op afspraak te bezoeken: molen De Hoop in Haren, De Witte Molen in Glimmen en De Boezemvriend in De Groeve. De museummolen De Wachter in Zuidlaren is op 12 mei 2018 in zijn geheel in bedrijf. Dat betekent dat de korenmolen te bezoeken is en dat geldt ook voor de ambachtelijke bakkerij, olieslagerij en smederij. 

Meer over deze molen

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant