Molenroutes van Fietsnetwerk.nl!

Molenroutes van Fietsnetwerk.nl!

Molens toegevoegd aan fietsroutes

In samenwerking met de Molenstichting zijn er talloze prachtige molens aan onze selectie van afstapmomenten toegevoegd! Elke molen heeft op onze website een eigen pagina gekregen, waar u uitgebreide informatie over deze molen kunt lezen, de openingstijden kunt bekijken en of/wanneer de molen te bezichtigen is. Deze molens kunt u vinden op bijna alle fietsroutes die Fietsnetwerk.nl te bieden heeft!

Molens door heel Nederland

Deze molens hebben namelijk allemaal een driecijferig knooppuntnummer gekregen, waardoor u ze naar eigen interesse toe kunt voegen aan de knooppuntenroute. In Nederland zijn er nog ruim 1200 molens te vinden, waarvan de meeste in Noord-Holland en Zuid-Holland. Maar onderschat de andere gebieden niet! Er zijn genoeg plekken waar u meerdere molens tegen kunt komen.

Drie prachtige molenroutes van Fietsnetwerk.nl:

1. Fietsroute daar bij die molen

Vroeger stonden in de Alblasserwaard 150 molens. Tegenwoordig zult u het er met 'maar' 53 moeten doen, waarvan 48 watermolens. Vroeger pompten de molens het water een meter hoger naar de lage boezems van de Nederwaard en Overwaard, tegenwoordig doen de gemalen dat. Even voorbij knooppunt 9 ziet u de Peilmolen. De peilmolenaar zat in het diepste deel van de waard. Als het water te hoog kwam en er dus gemalen moest worden, hing hij een lamp in de wiek waardoor de molen een soort vuurtoren werd. Het sein werd door alle molenaars doorgegeven tot aan Kinderdijk. Zo communiceerden de molenaars door de hele Alblasserwaard heen!

2. Fietsroute Natuurlijk Noord-Holland

Op deze fietsroute zijn onderweg prachtige molens te vinden. Wijk eens een stukje van de route af en fiets naar de Zaanse Schans, een zeer bekende attractie in de buitenlucht waar schitterende molens staan. Deze leuke afwisselende fietsroute brengt u langs de mooiste plaatsen. U bezoekt Alkmaar, Hollands Kaasstad en tegelijkertijd ook een van de beste Nederlandse winkelsteden. Dwalend langs de monumenten zult u verbaasd zijn over de schoonheid van het oude centrum. Castricum heeft een uitgestrekt polderlandschap met authentieke molens, karakteristieke boerderijen en historische bouwwerken.

3. Fietsroute langs de molens rond Tubbergen

Wanneer u kiest voor deze fietsroute dan weet u zeker dat u molens gaat zien. Gemeente Tubbergen heeft tien dorpen en drie gehuchten zonder dorpskern. In het noorden van Twente is het landschap licht glooiend met bronnen, weides, oude eiken en houtwallen. Het is er prachtig om te fietsen! En die molens? Er zijn vier watermolens en drie windmolens in de gemeente Tubbergen.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant