Minst beoordeeld, mooiste routes

Minst beoordeeld, mooiste routes

Onderzoek recreatieve fietsers ANWB

Drenthe is uit onderzoek van de ANWB verkozen als beste fietsprovincie en beoordeeld met een 8,4. Maar ook in de minst beoordeelde fietsprovincies zijn voldoende, mooie fietsroutes. Wij hebben de drie minst beoordeelde fietsprovincies voor je op een rij gezet en ze voorzien van de meest gefietste route van Fietsnetwerk.

De drie minst beoordeelde fietsprovincies en hun mooiste routes

3. Zuid-Holland (7,7)

Wat is er te doen en te zien in Zuid-Holland?

Zuid-Holland is met ongeveer 3.607.000 inwoners het meest dichtbevolkte gebied van Nederland en heeft totaal 60 gemeentes. Natuurlijk kun je er ook heerlijk fietsen. Zo kun je genieten van de prachtige bollenstreek tussen Noordwijk en Katwijk of het rustgevende riviergebied tussen de Lek en de Beneden-Merwede met typische, Hollandse landschappen (molens, koeien en polders). Ook is het fietsen door Kinderdijk een aanrader. Je fietst namelijk langs 19 windmolens en prachtige landschappen, waardoor je een echt Hollands gevoel krijgt. Wanneer je bezienswaardigheden wilt bezoeken is het fietsen in en rond Rotterdam zeker iets voor jou. Zo is er bijvoorbeeld de Coolsingel, de Lijnbaan, de Markthal en de Erasmusbrug.

 

De meest gefietste fietsroute in Zuid-Holland

Fietsroute Bloemenroute Zuid Holland

De Bloemenroute is de meest gefietste fietsroute in Zuid-Holland, blijkt uit onze cijfers. Bekijk de fietsroute en ontdek waarom deze fietsroute het meest wordt gefietst.

 

2. Groningen (7,7)

Wat is er te doen en te zien in Groningen?

De provincie Groningen telt ongeveer 583.000 inwoners. Door de 57.000 studenten die in de stad Groningen studeren wordt de stad ook wel de studentenstad genoemd.  De stad heeft ongeveer 145 kilometer aan fietspaden liggen. De rijke historie van de oude stad is hierdoor goed te bezichtigen met de fiets. Verder zijn er ook prachtige bezienswaardigheden te bewonderen, zoals de Martinitoren die symbool staat voor de stad. Deze toren kun je vinden op de Grote Markt. Fietsen in de provincie Groningen kun je doen over de zeedijk. Je fietst dan langs de kust met mooi uitzicht op de zee. Ook kun je fietsen door Westerwolde, een prachtig natuurgebied met veel bossen.

 

De meest gefietste fietsroute in Groningen

Fietsroute Westerwolde

Uit onze cijfers blijkt dat Fietsroute Westerwolde de meest geliefde route is in de provincie Groningen. Bekijk de fietsroute en ontdek hem zelf.

 

1. Flevoland (7,5)

Wat is er te doen en te zien in Flevoland?

De provincie Flevoland telt ongeveer 403.000 inwoners en heeft zes gemeentes. Flevoland staat bekend om haar polder landschap. Tussen Almere en Lelystad ligt het natuurgebied de Oostvaardersplassen. De vele vogels, herten en paarden die je hier kunt vinden voelen zich helemaal thuis tussen de moerassen, grasvelden en waterplassen. Ook is het bezoeken van de Noordoostpolder de moeite waard. Zeker omdat het bijna op de UNESCO-werelderfgoedlijst heeft gestaan. Dit gebeurde niet omdat de lokale politiek het tegen hield vanwege eventuele negatieve gevolgen voor de economie. Het voormalige eiland Schokland gelegen in de Noordoostpolder is een uniek stuk land met veel natuur, water en historie.

 

De meest gefietste fietsroute in Flevoland

Fietsroute door de Noordoostpolder

De fietsroute door de Noordoostpolder is de meest gefietste fietsroute van dit deel van Nederland. Ontdek de fietsroute zelf door een kijkje te nemen op de routepagina.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via