Lauwersmeer

Fietsroute van de week (11) | Nationaal Park Lauwersmeer

Veel, heel veel natuur

Deze fietsroute leidt je door het Nationaal Park Lauwersmeer, waar je je kunt vergapen aan de prachtige natuur. Uit angst voor overstromingen werd er in 1969 een dam gebouwd, op de voormalige zeebodem ontstond daardoor een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs.

 

Fietsroute Nationaal Park Lauwersmeer

Lauwersmeer ligt op de grens van Groningen en Friesland. De natuur in het gebied rond Lauwersmeer is zo bijzonder dat het is aangewezen als Nationaal Park. Naast activiteitencentrum de Bosschuur beschikt het Park over een informatiepaviljoen en een netwerk van gecertificeerde gastheren en gastvrouwen. Zij zijn te herkennen aan het Nationaal Park Lauwersmeer gevelbordje. Bij hen kun je terecht voor allerlei gebiedsinformatie.

Bekijk de fietsroute

 

Wat is er verder op de route?

Restaurette Schierzicht

Restaurette Schierzicht

Geniet van het prachtig uitzicht over de haven van Lauwersoog. Drink ondertussen een kopje koffie of eet nog even een visje voordat je je fietsroute weer voort zet. Bij Restaurette Schierzicht staat gastvrijheid hoog in het vaandel en dus wordt het tweede kopje koffie gratis aangeboden.

Bekijk Het Afstapmoment2

 

De Theefabriek

De Theefabriek

Aan de rand van Nationaal Park Lauwersmeer, in Hauwerzijl, vind je De Theefabriek. De Theefabriek beschikt over een theemuseum, een horecapunt met de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een theehandel met een groot assortiment aan theesoorten en -artikelen.

Bekijk Het Afstapmoment2

 

 

Probeer onze fietsroute App

Wil je onderweg de beste routebegeleiding en altijd de juiste informatie op het juiste moment? Probeer dan onze fietsroute App. Je hoeft wanneer je hem gebruikt niet meer zelf op zoek naar de knooppunten, die staan namelijk allemaal in de App. Je krijgt bij elk knooppunt op de route een melding met het volgende fietsknooppunt op de route. Ook weet je gelijk of en wat er in de buurt van het fietsknooppunt te doen is. Je hoeft je geen zorgen te maken over het batterij- en internetverbruik, de App maakt namelijk gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van GPS en Bluetooth.

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via