Langs de steengroeve

Fietsroute langs de steengroeve van Winterswijk

Beleef de omgeving van Winterswijk per fiets

De fietsroute van de week uit de provincie Gelderland voert u langs Winterswijk en prachtige plekken langs de Duitse grens. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Fietsen in de steengroeve

Dat is misschien een beetje gevaarlijk, maar u kunt wel genieten van het prachtige uitzicht als u bij de steengroeve bent aangekomen. De massieve rotswanden vormen een uniek decor. De kalksteen die in de steengroeve is te vinden is ongeveer 236 tot 240 miljoen jaar oud! Winterswijk en Zuid-Limburg zijn de enige locaties waar u nog deze geologische resten kunt vinden, afkomstig uit het tertaire tijdperk. Nog steeds worden hier fossielen en pyriet gevonden. Vanwege de gouden kleur wordt het ook wel 'het goud van Winterswijk' genoemd.

Buttonmeerinformatie

Zelf toe te voegen aan de route:

Hotel Restaurant Stad Munster

In hartje Winterswijk staat het prachtige hotel en restaurant Stad Munster, een monumentaal pand uit 1911. De naam van deze in 1648 ontstane herberg is ontleend aan de, in hetzelfde jaar bekrachtigde, Vrede van Munster. Hier kunt u even heerlijk genieten van ons twaalfuurtje. Wij serveren op 3 plakken wit of bruin oerbrood een flinke bol ambachtelijke rundvleessalade, een Bourgondische kroket, plakken kaas en ham en een kleine kopje huisgemaakte soep. Samen met een heerlijke kop koffie of een kop thee, kunt u ongetwijfeld weer vele kilometers fietsen.

Hotel Restaurant Stad Munster

Buttonmeerinformatie

Berenschot's Watermolen

Berenschot's Watermolen, gebouwd in 1749, ligt aan het riviertje De Slinge. In 1960 kwam de molen na een grote overstroming buiten gebruik. Dit duurde tot de jaren tachtig van de vorige eeuw. Eind 1984 was het zover en werd de molen ingrijpend onder handen genomen. Tussen 1988 en 1991 werd een deel van het molengebouw gerestaureerd en meteen ingericht als gezellig restaurant.

Berenschots Watermolen

Buttonmeerinformatie

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via