Langs beukenbomen

Fietsroute van de week (12) | Langs Beukenbomen

Dwars door het oudste bos van Nederland

Met deze fietsroute ga je dwars door het oudste bos van Nederland, in de omgeving van het dorpje Drie. Geniet vooral van de rust die deze route je biedt, je fietst namelijk puur door de natuur.

Fietsroute langs robuuste beukenbomen

Tussen Drie en Putten vindt je het Solse gat. Volgens de legende is daar een heel klooster verzonken vanwege het wangedrag van de monnikken. Meer verhalen vind je in de omgeving van Voorthuizen. Het dorp is niet alleen de poort naar de Veluwe, maar staat ook bekend om zijn gedichtenroute. Echte Voorthuizenaren zullen je graag het verhaal van de reus Bunckman vertellen. Om alvast een klein beetje het verhaal te verklappen: het gaat over een rondtrekkende violist die probeert te ontsnappen aan de gevaarlijke reus Bunckman.

Bekijk De Fietsroute

Wat voor moois kun je verwachten?

Wat je verder tegenkomt op de route is bijvoorbeeld een prachtig landgoed en bezoek anders even een restaurant voor een kopje koffie.

Landgoed de Salentein - Nijkerk

Landgoed de Salentein

Waar buurman De Berencamp van spieker tot boerderij 'verviel', volgde Landgoed Salentein de omgekeerde weg. Op deze plek stond een 16e eeuwse hofstede met de naam Groot Vaneveld. Gedurende de 18e en 19e eeuw werd deze uitgebreid tot een buitenplaats en kreeg het de naam Salentein. Vanaf het jaar 1906 heeft het landgoed haar huidige uiterlijk.

Bekijk het afstapmoment

 

Café Restaurant de Rotterdammer - Stroe

Caf? Restaurant de Rotterdammer - Stroe

Bij De Rotterdammer kun je even afstappen voor een hapje of een drankje. Ook voor een uitgebreide maaltijd ben je hier op het juiste adres. Je kunt het restaurant eenvoudig aan je route toevoegen op onze website of door gebruik te maken van de fietsroute App. De Rotterdammer wordt gekenmerkt door haar gezellige sfeer.

Bekijk het afstapmoment

 

Alle route-informatie in je broekzak?

Jazeker, met onze fietsroute App is het mogelijk. Je krijgt namelijk de juiste route-informatie op het juiste moment. Zo laat de App je bij elk fietsknooppunt weten wat het volgende knooppunt is en wat er in de buurt van het betreffende knooppunt te zien en te doen is. Je hoeft hierdoor nooit meer zelf op zoek naar de juiste knooppuntnummers, die staan namelijk allemaal in de App. Ook over het batterij- en internetverbruik hoef je je geen zorgen te maken, door gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van GPS en Bluetooth is dat namelijk tot een minimum beperkt.

Meer over de App

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via