Hollandse Gazelle te bewonderen op Zomerspelen

Hollandse Gazelle te bewonderen op Zomerspelen

Hollandse Gazelle te bewonderen op Zomerspelen

De Gazelle is op de komende Olympische Zomerspelen veelvuldig te zien. De Koninklijke Gazelle steunt de Nederlandse sporters op de Spelen, die worden gehouden van 5 tot 21 augustus. De fiets in kwestie, de zogeheten CityZen C7, is er speciaal voor de Nederlandse equipe in een Oranje-uitvoering.

Koninklijke Gazelle

De fietsen van de Koninklijke Gazelle zijn door de Nederlandse sporters veelvuldig te gebruiken, doordat ze NOC*NSF en Team NL als partners hebben. Hierdoor verschepen ze een groot aantal oranje-gekleurde lifestylefietsen richting Rio de Janeiro. Alle Rio-gangers die aanwezig zijn in het Nederlandse kamp kunnen van deze fietsen onbeperkt gebruik maken.

Fietsen tijdens de Spelen

Gazelle zorgt ervoor dat onze sporters zich eenvoudig kunnen verplaatsen.  ‘Bijvoorbeeld als ze naar de sporthal moeten of gewoon een ontspannend ommetje willen maken’, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin. ‘Heel Nederland kijkt mee als topsporters als Epke Zonderland en Dafne Schippers straks in actie komen. We zijn als Gazelle trots dat we een bijdrage kunnen leveren’. 

CityZen C7

Iedere Olympische sporter van TeamNL kan gebruik van maken van de sportieve en lichte CityZen C7. Op dit moment zijn de fietsen onderweg naar Brazilië. Allemaal voor de zekerheid, zodat de fietsen eind juli gereed staan als de eerste Nederlandse sporters aankomen.

En voor iedere Nederlandse fan die op deze fiets Rio de Janeiro wilt verkennen: niet getreurd. Het model is in het hele land verkrijgbaar, maar alleen niet in het oranje. 

Bron: Gazelle.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via