Hoe plan ik een persoonlijke fietsroute?

Hoe plan ik een persoonlijke fietsroute?

Verschillende manieren

Uiteraard heeft ieder persoon een eigen manier om zijn of haar fietsroutes te plannen. Waar de één zweert bij het opschrijven van de te fietsen knooppunten gebruikt de ander een fietsrouteplanner op de smartphone. Weer anderen gebruiken een navigatiesysteem voor op de fiets.

Website van Fietsnetwerk

Op de website van Fietsnetwerk kunt u echter alle bovenstaande manieren combineren! Mooier zelfs: u kunt uw route personaliseren door leuke afstapmomenten onderweg uit te kiezen en toe te voegen aan uw fietsroute. Ook hoeft u niet meer zelf uit te zoeken wat een mooie route is om te fietsen, dat hebben wij namelijk al voor u gedaan!

In drie stappen uw ?persoonlijke fietsroute?

Stap 1: Het kiezen van een locatie

U begint met het kiezen van een locatie, dit kan bijvoorbeeld uw woonplaats zijn maar ook een vakantieadres of een provincie of plaats waar u wenst te fietsen. Na het kiezen van een locatie ziet u een scherm met allerlei fietsroutes. U kiest dan natuurlijk een fietsroute die u het meest aanspreekt.

Stap 2: voeg leuke afstapmomenten toe voor onderweg

Nu is het tijd om uw route te personaliseren! Voeg gemakkelijk leuke afstapmomenten toe aan uw fietsroute door op ‘voeg toe’ te klikken. Het knooppunt wordt vervolgens automatisch toegevoegd aan uw route.

Stap 3: Download of print uw route

U heeft uw persoonlijke fietsroute samengesteld. Voor we kunnen beginnen met het fietsen van de route rest echter nog één stap: het downloaden of printen van uw route. U kunt ervoor kiezen om de route te printen, downloaden of naar uw emailadres gestuurd te krijgen. Ook kunt u de route in vier verschillende formaten krijgen, namelijk: als fietsroutekaart, in knooppunterformaat, als fietsroutekaart met beschrijving of als GPX bestand voor in de fietsnavigatie!

Voor een uitgebreide beschrijving over het samenstellen van uw persoonlijke fietsroute gaat u naar de ‘hoe het werkt’ pagina.

Fiets app van Fietsnetwerk

Heeft u een smartphone? Download dan via de onderstaande blokken de fiets app van Fietsnetwerk. Eenmaal gedownload kunt u genieten van alle fietsroutes van Fietsnetwerk.nl. In de app kunt u, net als op de website, filteren rondom een locatie. De fiets app werkt echter net iets anders dan de website. Op de app krijgt u namelijk onderweg meldingen van de leuke afstapmomenten onderweg. Hoe de app precies werkt ziet u wanneer u op het ‘Fietsnetwerk app’ blok klikt onderaan de pagina.

Ontbreekt er een knooppunt?

Ontbreekt er een knooppuntbordje onderweg? Dan is het natuurlijk lastig om uw fietsroute te fietsen, zelfs met gebruik van de fietsnetwerk app of de website. Mocht dit het geval zijn dan kunt u altijd een bordje weg melden. Het team van Fietsnetwerk zorgt er dan voor dat de informatie bij de juiste instantie terecht komt!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant