Het nieuwe fietsroutenetwerk

Fietsroutenetwerk

Het nieuwe Fietsroutenetwerk

In Nederland wordt een nieuw fietsnetwerk geïntroduceerd door de organisatie Laad.nl in samenwerking met onder andere Falkplan en Koninklijke Horeca Nederland. Dit nieuwe fietsnetwerk sluit aan op het bestaande knooppuntennetwerk en wordt ontwikkeld voor de fietsers die ook weleens af willen wijken van de bestaande knooppunten. 

Het nieuwe Fietsroutenetwerk

Hiermee worden nu op een unieke manier ook de gebieden buiten de knooppunten in kaart gebracht. Het nieuwe fietsnetwerk is te herkennen aan de nummers die bestaan uit 3 cijfers die naadloos aansluiten op het bestaande knooppuntennetwerk. De nummers zijn gekoppeld aan aantrekkelijke locaties, zoals bijvoorbeeld bezienswaardigheden, musea en horecagelegenheden. Dankzij dit nieuwe netwerk kan de recreatieve fietser op eenvoudige wijze afwisselende en aantrekkelijke fietsroutes plannen.

Het nieuwe Fietsroutenetwerk

Gebruik maken van het nieuwe fietsnetwerk

Alle informatie over het nieuwe fietsnetwerk is te vinden op www.fietsnetwerk.nl. Hier is een overzicht tevinden van alle nummers binnen het netwerk die tevens te downloaden zijn voor in de fietsnavigatie. Daarnaast is hier een overzicht geplaatst van alle fietsrouteplanners waarin het nieuwe fietsnetwerk is opgenomen en informatie over het Nederlandse fietsnetwerk. 

Het nieuwe Fietsroutenetwerk

Laad.nl voor de recreatieve elektrische fietser

Laad.nl is naast initiatiefnemer van het nieuwe fietsnetwerk ook de nieuwe landelijke organisatie speciaal voor de recreatieve elektrische fietser. Leden van Laad.nl ontvangen bijzondere fietsroutes gebaseerd op het nieuwe fietsnetwerk, wetenswaardigheden, ledenvoordelen, arrangementen en uitgebreide informatie voor de recreatieve fietser. Daarnaast ontvangen zij gratis ‘De Laadpas’ waarmee zij exclusief kunnen sparen bij de locaties binnen het fietsnetwerk. Hiermee wordt recreatief fietsen niet alleen leuker, maar ook nog eens voordeliger.

Het nieuwe Fietsroutenetwerk

Locaties die deelnemen aan het nieuwe fietsnetwerk krijgen een eigen 3-cijferig nummer binnen het netwerk. De locaties worden doorgegeven aan alle websites die aangesloten zijn bij het netwerk zoals fietsrouteplanners, fietswebsites en natuurlijk Laad.nl. Voordeel voor de fietsers is dat zij een nieuw fietsnetwerk ter beschikking krijgen en hierdoor een nog aantrekkelijker routesysteem.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via