Graffiti op fietsroutes attendeert op verlichting

Graffiti op fietsroutes attendeert op verlichting

24 november 2015 - Onder het motto ‘Fiets verlicht’ organiseert de Groningse overheid de komende tijd diverse acties in stad en provincie om fietsers te wijzen op hun zichtbaarheid en het belang van goede verlichting. De campagneleus zal te zien zijn op fietspaden, er is straattheater op de markt en waarnemend nachtburgemeester deelt  samen met wethouder Paul de Rook fietslampjes uit.

Voorlichting door middel van Nachtburgemeester en Straattheater

De stad Groningen heeft twee fietspaden in de top tien van drukste fietspaden van het land in deze regio wordt in verhouding veel gefietst.  Veel mensen fietsen, vooral in de stad, vaak zonder licht. Vaak hebben ze niet door dat ze erg slecht te zien zijn en dat dit gevaar kan opleveren voor zichzelf en voor andere medeweggebruikers. Op tachtig fietspaden in de provincie groningen wordt er nu dus op gewezen dat ze goed verlicht moeten zijn. Dat gebeurt onder andere door middel van (milieuvriendelijke) graffiti die na een tijd door de regen weer verdwijnt. In de stad gaat waarnemend nachtburgemeester Chris Garrit, in samenwerking met een promotieteam van Verkeerswijzer Groningen, fietslampjes uitdelen. Op verschillende plekken in de stad zullen zij de fietsers aanspreken en controleren hun fietsverlichting. Als dit niet in orde is, krijgt de fietser fietslampjes.

StraattheaterActeurs van theatergroep Authentiek bezoeken weekmarkten en zullen mensen hier wijzen op het belang van goede fietsverlichting. Ook de Politie gaat extra controleren op fietsverlichting en op basisscholen zal voorlichting gegeven worden over dit onderwerp. 

De fietsverlichtingsacties worden georganiseerd door de Groninger overheden die onder de noemer Verkeerswijzer Groningen samenwerken aan verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers in de provincie Groningen verder terug te dringen.

 

Bron : Provincie Groningen 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via