Genomineerden fietsstad van het jaar bekend

Genomineerden fietsstad van het jaar bekend

Goes, Groningen, Maastricht, Nijmegen en Utrecht genomineerd

Jaarlijks organiseert De Fietsersbond de verkiezing ' Fietstad van het jaar'. Met deze verkiezing worden steden die de fietsers centraal stellen in hun beleid extra in het zonnetje gezet. Dit jaar zijn er vijf genomineerden voor de Fietsstad 2016. De gemeenten Goes, Groningen, Maastricht, Nijmegen en Utrecht.

Thema Bikenomics, economische waarde van de fiets

Deze gemeenten hebben volgens de Fietsersbond de beste plannen voor de fietser.  Een jury zal in het komende voorjaar beoordelen of deze plannen ook werken en voor de fietser van toegevoegde waarde zijn. Om genomineerd te worden hebben de verschillende gemeenten stukken met hun plannen aangeleverd die door deskundigen beoordeeld zijn. Hierbij is gekeken naar het algemene fietsbeleid en elk jaar is er sprake van een specifiek thema. Dit jaar is dat Bikenomics, de economische waarde van de fiets

De winnaar van vorig jaar

In 2014 is Zwolle uitgeroepen tot beste fietsstad van Nederland. In Zwolle zijn ze niet bang om te experimenteren. Er is bijvoorbeeld een nieuwe rotonde ontwikkeld waarbij auto's niet helemaal kunnen rondrijden en fietsers wel. Vorig jaar was het thema van de verkiezing fietsen zonder Hindernissen.

Aankomende editie is de zesde verkiezing van de fietsstad van het jaar.  Veenendaal (2000), Groningen (2002), Houten (2008) en 's Hertogenbosch (2011) mochten de titel eerder dragen.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via