Fietstest : Koga World Traveller S

Fietstest Fietsnetwerk.nl | Koga World Traveller S

Maatwerk van Koga

Bij fietsroutes van Fietsnetwerk.nl kunt u uw fietsroute aanpassen aan uw eigen smaak door het toevoegen van extra bezienswaardigheden. Koga werkt met haar model Worldtraveller S eigenlijk op dezelfde manier.

Naam en bloedgroep op je fiets

Koga staat natuurlijk al jaren garant voor de betere en mooie fietsen voor de enthousiaste fietsliefhebber. Toch keken mensen nog wel eens naar een Koga die ze graag zouden aanschaffen, wanneer dit of dat anders zou zijn. Dat andere kon van alles zijn: een andere versnelling, andere remmen, een andere kleur, een ander zadel, een ander stuur… Daarom is Koga gekomen met de Worldtraveller S, waarbij de S staat voor Signature.

Je kiest zelf het frame en de gewenste onderdelen, kiest voor één van de vijf metallic kleuren (die zowel in glans als in mat leverbaar zijn) en je kunt er zelfs jenaam, levensmotto, bloedgroep of een andere tekst op laten zetten. Eén gecertificeerd monteur bouwt in de fabriek in Heerenveen je fiets met de hand en vier weken later heb je je eigen, unieke fiets.

Rondje innovatie in Heerenveen

Ons testteam reed naar Heerenveen om deze fiets van dichtbij te bekijken en er uiteraard een stuk op te fietsen. In de showroom kregen we uitleg over de innovaties die Koga heeft toegepast in deze fiets. Allereerst de kabels: natuurlijk zijn ze weggewerkt in het frame, maar door per kabel een geleidingsbuis in het frame te plaatsen kunnen kabels ook midden in de woestijn heel gemakkelijk worden vervangen. Een andere noviteit is de excenter trapas.

Met één schroefje kan de ketting heel gemakkelijk worden gespannen. De innovaties die zijn toegepast maken dat je deze fiets bijzonder mag noemen in zijn klasse. Door het toevoegen van onderdelen naar smaak van de gebruiker kan de Worldtraveller S zowel voor een wereldreis als voor woon-werkverkeer op maat worden gemaakt. Afhankelijk van de keuzes die je maakt kan de prijs variëren van € 3.300,- tot € 4.600,-. Een redelijke prijs voor een op maat gemaakte fiets.

Eindoordeel

Ons testteam krijgt twee modellen mee: de trekking- en de touringuitvoering. Beide fietsen zijn een mooie combinatie van stoer en sportief, stabiel, wendbaar en soepel schakelend dankzij de 14 versnellingen van de Rohloff Speedhub 500/14. De fietsen hebben geen enkele moeite met ons traject en zorgen voor een aangename rit. De fietsen zijn voorzien van Brooks zadels die nu uiteraard nog wat stug zijn, maar kunnen desgewenst ook met een ander zadel worden geleverd.

Of zonder zadel, voor wie graag zijn eigen vertrouwde zadel wil overplaatsen. Op de terugweg komen we tot de conclusie dat het eigenlijk best lastig is om een review over deze fiets te schrijven, omdat de ene Worldtraveller S hemelsbreed kan verschillen van de andere, afhankelijk van de onderdelen die je kiest. Maar in elk geval hebben we vast kunnen stellen dat de fiets, ook zwaar beladen, op een lange avontuurlijke tocht zeker aan de verwachtingen zal voldoen.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via