Fietsroutes voor de Paasdagen

Fietsroutes Pasen

Fietsroutes voor de Paasdagen

Het was misschien wel niet het prachtige lenteweer dat we liefst zouden hebben, maar wel goed genoeg om er even lekker op de fiets op uit te trekken. Wij helpen je graag met een paar leuke routes die je zelf kunt uitbreiden met de mooiste 'afstapmomenten' onderweg. 

Genieten in Gelderland

Hengelo staat bekend als het paardendorp, vanwege de paardenmarkt in juli en de vele paardwedstrijden die rondom het dorp gehouden worden. Of ze ook van feesten houden in Hummelo is ons niet bekend, maar ze houden er wel van lekker eten. En al heel lang: in 1642 stond er al een eetgelegenheid op de plek waar nu nog steeds een horecagelegenheid is. Ook in Zelhem houden ze van eten: nog altijd hoor je om 21.00 uur de 'papklok'. Zelhem is ook het decor voor het jaarlijkse Mega Piraten Festijn. Ruurlo biedt juist anderen de mogelijkheid voor een feestje: kasteel Ruurlo (bekend van de tv-serie 'De Zevensprong') is een veelgebruikte trouwlocatie. Het kasteel is inmiddels verkocht met de bedoeling om er een museum met beeldentuin van te maken.

 Knop naar de fietsroute

Rondje Randmeren

De Randmeren kunnen volledig op de fiets worden ontdekt. In dat kader ontwikkelde Gastvrije Randmeren (een samenwerkingsverband van 16 gemeentes die aan de Randmeren liggen) samen met Fietsnetwerk.nl het ‘Rondje Randmeren’: een fietstocht langs beide kanten van de Randmeren, van Almere tot aan Kampen. Een route voor echte liefhebbers van maar liefst 183,1 kilometer! Iets teveel van het goede? Kijk dan bij onze andere routes rondom de verschillende Randmeren. Ook mooi!

Knop naar de fietsroute

Fietsroute langs Middelburg

Deze fietsroute leidt je niet het oude centrum in, maar het is zeker de moeite waard om in Middelburg af te stappen en via de brug bij het station de stad in te lopen. Naast de vele prachtige oude panden is er ook grote kans dat er een feestje is: Koningsnacht, Koningsdag, Middelburg Boekenstad, het Jazzfestival, Middelburg Vol-koren, de Braderie, de Zonnebootrace, het Brassbandfestival, de Smaek van Zeeland, City of Dance XXL, Go Dutch-festival, Mosselfeesten, Folklorische dagen, Kermis, Nazomerfestival, Nacht van de Nacht, Popronde, Kerstnacht of Middelburg Winterstad. 'Driemaal is scheepsrecht', zullen ze in Arnemuiden gedacht hebben. Nadat het plaatsje in 1440 en 1460 twee keer verzwolgen was door de Arne, werd Arnemuiden in 1462 voor de derde keer gesticht. En met succes, Arnemuiden ligt er nu nog steeds. Al heeft Alva in de Tachtigjarige Oorlog nog geprobeerd om de stad te verwoesten..

Knop naar de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via