Fietsroutes in de provincie deel 7: Flevoland

Fietsroutes in de provincie deel 7: Flevoland

Fietsroutes in Flevoland

De fietsroutes die u kunt ontdekken in Flevoland gaan niet alleen langs uitgestrekte polders. Er is nog veel meer te zien in de jongste provincie van Nederland! Flevoland bevat prachtige natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen. Ook zijn er mooie vergezichten over het vele water, denk maar aan het Ketelmeer; en ook de voormalige eilanden Urk en Schokland hebben hun eigen cultuur. Dit allemaal kunt u ontdekken met onze knooppuntenroutes!

De fietsroute top 3 van de provincie Flevoland

1. Fietsroute om de Oostvaardersplassen

Op het droge gedeelte leven grote grazers, het grotere natte gedeelte is internationaal belangrijk als overwinteringsgebied voor vogels. Omdat de Oostvaardersplassen, bekend geworden door de film 'De Nieuwe Wildernis', zijn uitgeroepen tot Staatsnatuurmonument is het gebied gedeeltelijk toegankelijk voor bezoekers. Er blijft echter meer dan genoeg over om van te genieten, ook wanneer u om het gebied heen fietst.

Naar de fietsroute

2. Fietsroute door de Noordoostpolder

De Urkers wonen niet in, maar op Urk, waaruit u kunt concluderen dat het eilandgevoel bij de inwoners nog altijd sterk aanwezig is. Tot 1939 was Urk immers een eiland. Als u verder fietst komt u uit in Schokland, dat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco is geplaatst. In museum Schokland kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van het voormalige eiland. Bijvoorbeeld over de tijd dat Schokland op bevel van koning Willem III ontruimd werd. Midden in Emmeloord staat de Poldertoren, het geografisch middelpunt van de Noordoostpolder.

Naar de fietsroute

3. Fietsroute Het kan in Almere!

De allereerste woningen in Almere werden opgeleverd in 1976. Maar het kleine stadje is 'groter gegroeid' en inmiddels de provinciehoofdstad Lelystad al ruimschoots voorbij. Het kostte ons dan ook geen enkele moeite om een fietsroute door deze nieuwe metropool te maken. Hoewel: wil de route een beetje 'behapbaar' blijven dan kunnen we u in deze route niet eens alles laten zien. We hopen u echter een dwarsdoorsnede te kunnen laten zien van de stad die smaakt naar een nadere kennismaking.

Naar de fietsroute

Bekijk alle fietsroutes in Flevoland!

Beleef Fietsen met Fietsnetwerk.nl!

Op Fietsnetwerk.nl vindt u de mooiste en meest unieke fietsroutes in Nederland. Ook al zit het fietsroutenetwerk behoorlijk goed in elkaar, iedere fietser wil wel eens van de route afwijken voor een kopje koffie of een bezienswaardigheid. Voor u zijn er altijd ideale fietsroutes te vinden op onze website!. U kunt kiezen om een kaart mee te nemen, die u kunt printen op onze site, maar u kunt de routekaart ook zelf downloaden of naar uw e-mailadres gestuurd krijgen.

Ook heeft u meerdere opties, want u kunt kiezen voor de uitgebreide fietsroutekaart of een kaart waarin alle knooppunten van de door u samengestelde routes staan aangegeven. U kunt ook een GPX-bestand van de fietsroute downloaden voor uw fietscomputer. Voor iedere fietsliefhebber zijn er mooie fietsroutes te vinden naar eigen interesse!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant