Fietsroutes in de provincie deel 4: Noord-Holland

Fietsroutes in de provincie deel 4: Noord-Holland

Fietsroutes in Noord-Holland

In Noord-Holland zijn talloze unieke en afwisselende fietsroutes te vinden. U kunt kiezen uit prachtige bollenroutes, fietsroutes langs gezellige dorpen en steden en prachtige routes die u langs uitgestrekte weilanden brengen. Fiets door de duinen bij de Noordzee of breng een bezoekje aan de hoofdstad van ons land: Amsterdam. Van Texel tot aan het Gooi liggen vele kilometers aan fietspaden, klaar om verkend te worden. In Noord-Holland bent u zeker niet snel uitgekeken!

De fietsroute top 3 uit Noord-Holland

Doordat er zoveel prachtige fietsroutes in Noord-Holland te vinden zijn, was het heel lastig om een top 3 samen te stellen. Na alle fietsroutes met elkaar te hebben vergeleken is het toch gelukt! Hierbij de drie mooiste fietsroutes in Noord-Holland die Fietsnetwerk.nl te bieden heeft!

1. Fietsroute Holland door de bril van de toerist

Vlakbij Amsterdam ligt een typisch Hollands gebied met lage weilanden, vele plassen, sloten, dijken, bruggetjes en dorpen. Dit gebied is het Natuurpark Waterland. Deze fietsroute loopt door Uitdam, dat aan het Waterpark ligt. Vanuit Uitdam fietst u over de dijk naar het schiereilandje Marken. Het is erg leuk om daar de karakteristieke houten huizen op palen eens te zien. Steek met het fietsvoetveer (van eind maart tot en met oktober) over, richting Volendam. De plaats waar jaarlijks bijna twee miljoen bezoekers komen. Fiets verder over de Zeedijk richting Edam, met uitzicht op het Markermeer. Dit is het meest noordelijke punt van de route. Hierna buigt u weer af en fietst u langs Purmerend terug naar het beginpunt.

Naar de Fietsroute

2. Fietsroute Genieten in het Gooi

Een prachtige fietsroute die u dwars door het Gooi brengt. Maak kennis met de afwisselende dorpen en rijke buurten die hier te vinden zijn. Bussum kreeg landelijke bekendheid door televisiestudio's zoals studio Irene of theater 't Spant. Laren was oorspronkelijk een boerendorp, maar werd in de negentiende eeuw meer een kunstenaars- en forensendorp. Tegenwoordig is het, samen met Blaricum, een van de rijkste gemeentes van ons land. Eemnes bestaat eigenlijk uit twee delen: Eemnes-binnen, bestaande uit een aantal boerderijen langs de Wakkerendijk, en Eemnes-buiten, met veel nieuwbouw rond een oude dorpskern. Blaricum is zo geliefd dat het vreemd zou zijn als u er geen bekende Nederlander tegen zou komen. Naarden, beroemd om zijn unieke stervorm, is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa. Een goed beeld van de uitstekend gerestaureerde vesting krijgt u tijdens een rondwandeling over de vesting; of tijdens een rondvaart door het omringende water.

Naar de Fietsroute

3. Fietsroute Texel

Texel is 'Nederland in het klein', vrijwel alle Nederlandse landschappen komen hier voor: duinen, bos, heide, polders, strand, wad en heuvelachtig terrein. Texel is bijzonder rijk aan dier- en plantensoorten. Zo is het eiland een van de plaatsen op de wereld waar de meeste vogelsoorten voorkomen. De Hoge Berg, tussen Den Burg en Oudeschild, is ontstaan in de IJstijd. Een gletsjer liet hier toen massa's grond en zwerfkeien achter. Het hoogste punt ligt 15,3 meter boven NAP. Het 'oude land van Texel' is het deel waar de meeste schapen worden gehouden. In het voorjaar zorgen de tienduizenden lammetjes in de weiden voor het ultieme voorjaarsgevoel. Op Texel wonen zelfs meer schapen dan mensen!

Naar de Fietsroute

Bekijk alle fietsroutes in Noord-Holland

Fietsen met onze Fietsnetwerk App

De Fietsnetwerk App is een App waarmee u knooppunten op een hele nieuwe manier gaat ontdekken. In deze App kunt u namelijk niet alleen de mooiste knooppuntroutes onderweg ontdekken, ook krijgt u bij de fietsknooppunten informatie over de leukste 'afstapmomenten' in de buurt. Open de App en bekijk wat er te doen is, een hapje eten, een kop koffie of een mooie bezienswaardigheid langs prachtige fietsroutes. Laat u verrassen door de vele mooie plekjes die wij voor u hebben samengesteld!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via