Fietsroutes in de provincie deel 11: Utrecht

Fietsroutes in de provincie deel 11: Utrecht

Van bijzondere natuur naar prachtige steden!

Fietsroutes in de provincie Utrecht voeren u langs bijzondere natuurgebieden met bos, heide, diverse plassen en rivieren. Of u nu langs de Vecht, Rijn,  of rond Amersfoort fietst, de vele kastelen en landgoederen laten de rijke geschiedenis van de provincie beleven. Fiets bijvoorbeeld eens door de kromme Rijnstreek. Voor bijzondere natuur kunt u kiezen voor een fietsroute over de Utrechtse Heuvelrug of voor het Vecht- en plassengebied.

De fietsroute top 3 van de provincie Utrecht:

1. Fietsroute rond de Ankeveense plassen

De route voert langs de drie steden die samen de gemeente Gooise Meren vormen: Bussum, Naarden en Muiden. Naarden is vooral bekend door de stervormige vesting, een van de best bewaarde in Europa. In het bastion Turfpoort vindt u het Nederlands Vestingmuseum. Meer geschiedenis is te vinden in het even verderop gelegen Muiden. Overigens niet alleen in het prachtige Muiderslot, een waterburcht uit de veertiende eeuw. Vesting Muiden, ook wel het Muizenfort genoemd, heeft op het buitenterrein twee bunkers die via loopgraven te bereiken zijn.

Naar de fietsroute!

2. Fietsroute over de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een hoge zandrug, die loopt van Rhenen tot aan Huizen. Het deel waar u fietst maakt onderdeel uit van het Nationaal Park. U fietst over de stuwwal, door heideterreinen, langs kastelen en landgoederen, in de uiterwaarden en het bos. U kunt er een havik, buizerd, raaf, ree, das en vos tegenkomen. Maar er is ook bijzondere flora te vinden.

Naar de fietsroute!

3. Fietsroute rondom natuurlijk Soest!

Deze fietsroute komt langs alle plekjes die u gezien moet hebben rond Soest. U fietst langs de volgende bezienswaardigheden: Paleis Soestdijk, het Baarnsche bos, de Lage Vuursche, Park Vliegbasis Soesterberg en de Soesterduinen. Nieuwsgierig naar het paleis? U kunt er -tegen betaling- op bezoek. Heeft u meer interesse in het het Park Vliegbasis Soesterberg? Mooi! Want de vliegbasis is na 100 jaar, in december 2014, eindelijk opengesteld voor publiek. Vanuit dit gebied fietst u vanzelf richting Soestduinen. De Soesterduinen bestaan uit grote zandverstuivingen, heide en bosgebied.

Naar de fietsroute!

Bekijk alle fietsroutes in Utrecht!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via