Fietsroute Rondje Doetinchem

RondjeDoetinchem

(Ad)rem bij Doetinchem

Doetinchem is de meest dichtstbevolkte gemeente van de Achterhoek. De stad is uitstekend geschikt voor een dagje weg vanwege het uitgebreide aanbod van cultuur, horeca en evenementen. Ook is de stad, al sinds de middeleeuwen, een belangrijke handels- en ontmoetingsplaats. Natuurlijk kennen we Doetinchem daarnaast van de professionele voetbalclub de Graafschap. Deze fietsroute van de week is ook terug te vinden in onze gratis gebruiksvriendelijke Fiets App die je langs de route kan begeleiden en alle afstapmomenten onderweg laat zien. 

Zien en doen

Doetinchem heeft maar liefst 75 horecagelegenheden en dus te veel om op deze route te ontdekken. Wel ontdek je de nostalgische sfeer van de stad bij Hotel Restaurant de Gouden Karper en geniet je van het heerlijke eten, drinken en eventueel een overnachting. Ook is er geen gebrek aan historie. Er zijn diverse kastelen te bekijken zoals Kasteel Keppel, Kasteel de Kelder en Kasteel Slangenburg. Tot slot nog even bijkomen aan de Recreatieplas Stroombeek.

Naar de fietsroute

Afstapmoment Hotel Restaurant De Gouden Karper

 HotelRestaurantDeGoudenKarper

De Gouden Karper is de ideale startlocatie voor deze fietsroute. Vooraf geniet je van een kop koffie met gebak en sluit je af met een heerlijke maaltijd. Wil je nog niet naar huis? Blijf dan gerust een nachtje slapen. Het hotel-restaurant biedt meerdere interessante fietsarrangementen. Na vertrek vanaf de locatie maak je al snel kennis met de bosrijke omgeving.   

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Recreatieplas Stroombroek

RecreatieplasStroombroek

Het Braamtse Gat, zo wordt het lokaal ook wel genoemd, is een voormalige zandwinningplaats. De recreatieplas behoort tot het dorp Braamt dat gelegen is tussen ’s-Heerenberg en Doetinchem. Veel omwonenden trekken al snel naar deze locatie als de zon begint te schijnen. Om de plas heen bevinden zich diverse recreatiebedrijven.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Kasteel Slangenburg

KasteelSlangenburg

Altijd al eens in een kasteel willen slapen? Dan is dit je kans want Kasteel Slangenburg heeft ruimte voor zo'n 30 gasten en beschikt nog volledig over het 17e-eeuwse karakter. Dat is terug te zien in het antieke meubilair en de prachtige wandschilderingen. Mocht je het kasteel alleen willen bezoeken dan kan dat natuurlijk ook.

Bekijk dit afstapmoment

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via