Fietsroute rond Exloo

Fietsroute rond Exloo

Een schone route

Deze fietsroute neemt je mee door het prachtige Drenthe. Tijdens deze route kan je het grootste hunebed van Nederland bezoeken en kom je langs veel gezellige Drentse dorpjes. Verder kom je ook langs Landal Het Land van Bartje, dit park is de startplaats van de Bartje 200. De Bartje 200 is een extreme marathon voor mountainbikers, waarbij zij een route van maar liefst 200 kilometer moeten afleggen. Gelukkig is de fietsroute rond Exloo ‘slechts’ 45 kilometer lang en gaat deze vooral over verharde wegen. Zo kom je tenminste ook weer schoon thuis.

Zien en doen

Er zijn langs deze route een aantal mooie afstapmomenten te vinden. Zo kom je langs het fascinerende hunebedcentrum in Borger. De bijzondere keramiektuinen rondom galerie Harwi en de merkwaardige Kop van de Hondsrug.


Naar de fietsroute.

Hunebedcentrum

Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum in Borger neemt je mee naar de tijd van de Hunebedbouwers. Zo ontdek je hoe er tijdens de prehistorie en tijdens ijstijden in dit gebied werd geleefd. Dichtbij het museum ligt ook het grootste hunebed van Nederland. De grootste steen van deze hunebed weegt maar liefst 20 ton. Het is toch ongelooflijk dat dit zo lang geleden door mensen gemaakt is!


Bekijk dit afstapmoment.

Beeld Kop van de Hondsrug

Kop van de Hondsrug

Dit bijzondere beeld van kunstenaar Willem Kind heeft al op verschillende plekken gestaan. De Kop moest onder andere door een uitbreiding van Borger West verplaatst worden. Sinds 2013 heeft de Kop van de Hondsrug zijn definitieve plek gevonden in Borger. Deze plek is in 2011 door de bevolking van Borger gekozen. Gelukkig kunnen wij daarom nog van dit bijzondere beeld genieten.


Bekijk dit afstapmoment.

Keramiektuinen galerie Harwi

Keramiektuinen galerie Harwi

Binnen in galerie Harwi zijn verschillende mooie objecten te vinden die gemaakt zijn uit allerlei materialen. Rondom galerie Harwi liggen tuinen met een totaal oppervlakte van ongeveer vier voetbalvelden. In deze tuinen zijn nog veel meer bijzondere beelden te vinden. Dit afstapmoment is echt de perfecte plek om even tot rust te komen in de natuur tussen de prachtige beelden.


Bekijk dit afstapmoment.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via