Fietsroute app biedt fietsers unieke ervaring

Fietsroute app biedt fietsers unieke ervaring

Innovatieve Fietsroute App brengt ?het nieuwe knoopppunten fietsen?

Harderwijk, 1 februari 2016 - Nederland is een echt fietsland. Met ongeveer 200 miljoen dagtochten per jaar stappen veel Nederlanders regelmatig op de fiets om Nederland te ontdekken. Hierbij maken ze meestal gebruik van de fietsknooppunten. Dankzij dit systeem kan een route eenvoudig uitgezet worden door knooppuntnummers te volgen. Dit gebruiksvriendelijke systeem kent echter ook nadelen, want vaak lopen de routes niet langs bezienswaardigheden en horeca. Uit landelijk onderzoek van de ANWB blijkt dan ook dat onder andere de afwezigheid van horeca langs de fietsroutes een doorn in het oog is voor de fietsers.

Informatie op het juiste moment en op de juiste plaats

Na een lange ontwikkelings- en testperiode introduceerde het Harderwijkse bedrijf Fietsnetwerk NL hiervoor afgelopen fietsseizoen een oplossing: ‘De Fietsnetwerk App’. Deze app maakt gebruik van de laatste innovaties op het gebied van GPS technologie en geeft hierdoor secure begeleiding langs de knooppunten door circa 30 meter voor elk fietsknooppunt informatie te geven over de volgende stap in de route. Een nieuw uitgangspunt en hiermee volledig anders dan de bestaande Fiets Apps. Naast routebegeleiding ontvangen gebruikers van de App in hetzelfde bericht ook omgevingsinformatie op hun smartphone. Dit kunnen bezienswaardigheden of horecagelegenheden zijn, vaak met een aanbieding van de lokale ondernemers. 

Batterijverbruik tot een minimum beperkt

Indien gewenst kan direct de route hiernaartoe opgevraagd worden. Met een bestand van ongeveer 2200 afstapmomenten is er langs elke fietsroute van Fietsnetwerk.nl wel iets te zien of te doen. Door de innovatieve techniek is het batterij- en dataverbruik tot een minimum beperkt zodat zorgeloos een dag gefietst kan worden. Bij een bezoek aan een afstapmomenten ontvangt men een welkomstbericht, een leuke aanbieding of informatie over de locatie. Ook zonder internet krijgt men deze informatie omdat gebruik wordt gemaakt van de innovatieve beacon-technologie. De Fietsnetwerk App is gratis te downloaden voor Android en IOS en wordt intussen door meer dan 40.000 enthousiaste fietsers gebruikt.

 

Meeroverdeapp

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via