Fietspad in Ede wordt ?hot?

Fietspad in Ede wordt \

Gladde fietspaden voorkomen in de winter

Hoe zijn gladde fietspaden in de winter te voorkomen? In Ede denkt men de oplossing te hebben gevonden: er is namelijk een fietspad in gebruik genomen dat aansluit op het stadswarmtenet. Hierdoor moet strooien in de winter overbodig worden. 

Ondergronds warmtenet

In een groot deel van Ede is een ondergronds warmtenet aangelegd, waar de warmte voor het fietspad vandaan komt. Deze warmte gaat naar woonhuizen en bedrijfspanden via leidingen. Het fietspad loopt van de rotonde op de Tooroplaan tot de Reehorsterweg. Sensoren moeten ervoor zorgen dat het fietspad om temperatuur blijft.

Wordt het fietspad succesvol?

Het fietspad wordt onder andere door provincie Gelderland gefinancierd. De komende winter moet blijken of deze fietspaden succesvol zijn. Studenten ICT van ROC A12 onderzoeken wat de beste afstelling voor het fietspad is om opgewarmd te blijven. Deze gegevens worden ontvangen van Meteo Group, dat gevestigd is in Wageningen. De ontwerper van het systeem is Easypath, dat is gespecialiseerd in het aanbrengen en leveren van gekoppelde betonnen fietspadelementen.

Bron: www.verkeersnet.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via