Fietsfabrikant Cortina gaat accu's 'refurbishen'

Fietsfabrikant Cortina gaat accu\

Accu's een nieuw leven inblazen

Goed nieuws voor fietsers en het milieu: fietsfabrikant Cortina gaat als eerste e-bike merk in Nederland nu ook accu’s een nieuw leven inblazen. Refurbishen is de term die gebruikt wordt voor producten die zijn schoongemaakt en gerenoveerd om weer opnieuw in gebruik te worden genomen.

Geen gloednieuwe accu nodig

Dat betekent dat als de accu van je e-bike versleten is, je dus geen nieuwe e-bike of nieuwe accu aan hoeft te schaffen, maar verder kunt rijden dankzij een refurbished accu waarvan de cellen vervangen zijn. Dit scheelt niet alleen behoorlijk in je portemonnee, maar ook in de enorme afvalstroom van afgedankte accu’s.

Een verschil tot ?200,-

De refurbished accu’s worden aangeboden voor gebruikers van een Cortina e-bike met het 24V systeem. Als je bij een Cortina-dealer je oude accu inlevert kun je een refurbished accu met nieuwe batterijcellen kopen. Hierdoor is de batterijcapaciteit weer 100%. Bij de aankoop van een refurbished accu heb je de keuze uit een actieradius van M, L, XL of XXL. Op een refurbished accu heb je 12 maanden garantie. Het kopen van een refurbished accu ten opzichte van een nieuwe accu scheelt je zo’n €110,- tot €200,- in aanschafprijs.

Refurbishen is populair

Refurbishen is een trend die momenteel in allerlei sectoren te zien is. Letterlijk staat de term refurbishen voor ‘producten die zijn schoongemaakt en gerenoveerd om weer opnieuw in gebruik te worden genomen, met nagenoeg dezelfde werking als in nieuwstaat.’ Smartphones, laptops en zelfs horloges; allemaal items die refurbished worden en het product een langere levensduur geven.

Bron: Cortina

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant