Fietserbond lanceert app voor fietsrouteplanner

Fietsrouteplanner App

fietserbond-lanceert-app-voor-fietsrouteplanner

Fietsers kunnen de  digitale fietsrouteplanner van de Fietsersbond nu ook via apps voor Android en iPhone raadplegen. Daardoor kan met hiermee nu ook onderweg een fietsroute plannen.  Handig als een viaduct afgesloten blijkt te zijn, als er donderwolken dreigen (waar is het dichtstbijzijnde treinstation?) of als je ergens verdwaald bent.  De app is mede mogelijk gemaakt door  Eneco en is in de korte tijd voor de lancering al ruim 20.000 keer gedownload. Zaterdag 24 mei is de officiële lancering tijdens de eerste editie van het FietsFest, een fietscultuurfestival  in Rotterdam, georganiseerd door de Fietsersbond en Soigneur.

fietserbond-lanceert-app-voor-fietsrouteplanner

"

Fietsnavigatie

Alle functies van  www.fietsersbond.nl/routeplanner die voor fietsers onderweg van belang zouden kunnen zijn heeft de fietsersbond in de App verwerkt. Je kunt er fietsroutes van deur tot deur mee plannen en daarbij kiezen uit maar liefst tien verschillende routeprofielen. Wil je de kortste fietsroute of de rustigste? Voor recreatief fietsen kun je ook een fietsrondje plannen, bijvoorbeeld op basis van de gewenste afstand.

Gebruikers krijgen hun route gepresenteerd in de vorm van een lijst met routeaanwijzingen met daarbij een kaart waarop de route is aangegeven. Deze kaart is speciaal voor deze Routeplanner ontwikkeld en is daardoor handiger voor de recreatieve fietser dan de standaard kaarten op de mobiele telefoons. In de toekomst willen zij de app nog een extra functie geven: Via gesproken navigatieaanwijzingen krijgen gebruikers een signaal wanneer ze van richting moeten veranderen.

fietserbond-lanceert-app-voor-fietsrouteplanner

Oplaadpunten

Natuurlijk is het nieuwe Nederlandse fietsnetwerk Fietsen 2.0 van Laad.nl opgenomen in de App. Binnenkort kunt u dus met de App de oplaadpunten onderweg in uw route opnemen en zo de mooiste stops maken en onderweg natuurlijk sparen met uw Laadpas ! 

De app is gratis te downloaden via www.fietsersbond.nl/apps en beschikbaar voor iOS en Android (versie 3.0 of hoger). De apps werken ook op tablets met deze besturingssystemen. Voor andere besturingssystemen is een mobiele website beschikbaar via m.routeplanner.fietsersbond.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via