Fietsen heel belangrijk in de toekomst

Fietsen heel belangrijk in de toekomst

Fietsen heel belangrijk in de toekomst

De toekomst van de logistiek gaat er anders uit zien dan nu het geval is. Fietsen gaan namelijk een hele belangrijke rol vervullen. Een nog belangrijker rol dan de toekomstige drones, volgens Bart Götte. Hij houdt zich bezig met het toekomstige verkeersbeeld. Zeker in de laatste kilometer is nog veel terreinwinst te behalen. Het precies op tijd leveren van producten wordt de hoogste prioriteit. 

Welk vervoersmiddel is de toekomst?

Een heel belangrijke ontwikkeling is het leveren op locatie. Niet alleen op het woonadres, maar op  de plaats waar de klant zich op dat moment bevindt. Want lang niet iedereen is altijd thuis aanwezig. Men dacht dat drones de toekomst zou zijn voor de leveringsdienst. Toch is dat niet het geval. Steeds meer mensen gaan in stedelijk gebied wonen. Als iedereen in de stad een pakketje moet krijgen, wordt het een ontzettende chaos. Het perfecte alternatief is de fiets. Omdat steden steeds vaker te maken krijgen met verkeersopstoppingen, biedt de fietskoerier de perfecte uitkomst. De fiets is dan nog altijd het snelst op de plaats van bestemming en het afleveren van het pakketje. Alleen op het platteland en buiten de steden is de fiets (nog) geen optie. 

Fietsen in de stad

Doordat de stad elke dag drukker wordt ontstaan er steeds meer verkeersopstoppingen. De fiets heeft van deze opstoppingen niet of nauwelijks last omdat hij elk druk knooppunt kan ontwijken. Elke fietsroute in de stad is goed te fietsen zonder extra reistijd. Dit maakt pakketjes bezorgen in steden met de fiets zeer aantrekkelijk. Er is nauwelijks kans op vertraging, het pakketje komt op tijd binnen. Bent u aan het werk in het centrum? Voor fietsers geen probleem. In de toekomst bezorgen ze op de locatie waar u aanwezig bent. Dat scheelt de bezorgers weer een rit naar een huis waar niemand aanwezig is. Kortom, fietsen zal over een tijd een belangrijke rol gaan vervullen in de stedelijke bezorgdienst.

Bron: mt.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via