Fiets meer door groen licht met smartphone-app

Fiets meer door groen licht met smartphone-app

Uw verkeerslichten op afstand besturen

Zelf het verkeerslicht regelen. Dat klinkt onmogelijk, maar met het SiBike-systeem blijkt het heel eenvoudig te zijn. Lees snel verder als u nieuwsgierig bent naar hoe het precies in zijn werk gaat.

Weinig investeringen: grote voordelen

Tijdens het fietsen wordt met een GPS uw locatie bepaald. Langs de weg worden zogenoemde triggerpoints geplaatst. Wanneer u een triggerpoint passeert, resulteert dat in een signaal die de app afgeeft naar de verkeersinstallatie. Die zetten vervolgens het licht voor u op groen, of ze verlengen de tijd dat het licht op groen staat. Het grote voordeel van dit systeem is dat er weinig investeringen nodig zijn langs de weg en er grote voordelen uit gehaald kunnen worden.

De eerste testresultaten

U als recreatieve fietser installeert een app op uw smartphone en tijdens het fietsen zorgt de app ervoor dat u vaker door groen kan fietsen. Het systeem is in de Duitse stad Marburg voor het eerst op kleine schaal getest. Op een fietspad van 700 meter werd het systeem door 15 mensen uitgeprobeerd. Op dit traject bevinden zich namelijk zes kruispunten, waardoor de fietser eigenlijk drie keer moet stoppen op deze route. Na de installatie van de app bleek: het aantal stops daalde met 30 procent!

De verwachting is dat de stoplichten in de toekomst op grotere schaal uitgerust zullen worden met dit systeem. Voor nu is het nog toekomstmuziek, maar de eerste resultaten zijn zeer hoopvol.

Bron: www.verkeersnet.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant