Een fietsroute langs innovatieve afstapmomenten

Een fietsroute langs innovatieve afstapmomenten

Door hartje Amsterdam

Deze fietsroute door hartje Amsterdam brengt je langs een aantal innovatieve en opvallende gebouwen. De gebouwen zijn één voor één uitgelicht in dit artikel, evenals de fietsroute natuurlijk.

Fietsroute Hollandsche Meesters (deel 1)

In het verleden was meesterkok Ron Blaauw al in het bezit van twee Michelinsterren, toch besloot hij het roer om te gooien. Het moest voortaan gaan om de gasten, niet om de sterren. Het concept van de Ron Gastrobar bleek een schot in de roos: de chef kreeg gelijk weer de eerste ster terug.

Naast de innovatieve Ron Gastrobar kom je ook langs afstapmomenten als het Van Goghmuseum en het Stedelijk Museum, dat eigenlijk bestaat uit twee gebouwen waarvan de ‘oude’ uit 1865 en de ‘nieuwe’ als bijnaam ‘de badkuip’ heeft vanwege zijn vormgeving.

Naar de fietsroute.

Innovatieve afstapmomenten

Van Gogh Museum

Van gogh museum

Het innovatieve aan het Van Gogh Museum is de ‘nieuwe’ vleugel. Deze is speciaal bedoeld voor tijdelijke tentoonstellingen. De nieuwe vleugel ligt half in de grond en is via een ondergrondse doorgang met het hoofdgebouw verbonden. Sinds twee jaar dient de ondergrondse doorgang als hoofdingang voor het museum.

Bekijk het afstapmoment.

Stedelijk Museum

Stedelijk museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum bestaat dus uit twee gebouwen. In 2004 sloot het museum acht jaar lang haar deuren. Bij de heropening in 2012 werd ook de nieuwe vleugel in gebruik genomen, die aan het ‘oude’ gedeelte grenst. De vormgeving van het nieuwe gedeelte is erg opvallend. Dat mag ook wel voor een museum van moderne- en hedendaagse kunst en design.

Bekijk het afstapmoment.

De innovatieve Fietsnetwerk App

Door de innovatieve Fietsnetwerk App kun je gemakkelijk van je route afwijken zonder dat je verdwaald raakt. Naast de nieuwste fietsknooppunten en -routes vind je ook tal van leuke afstapmomenten in de App. Bij elk fietsknooppunt krijg je een melding over het volgende knooppunt op de route. Ook laat de App je gelijk weten wat er in de buurt van een fietsknooppunt te zien en te doen is. Over het batterij- en internetverbruik van je telefoon hoef je je ook geen zorgen te maken. Dat is beide tot een minimum beperkt door gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van GPS en Bluetooth.

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via