E-bike goed voor gezondheid en tegen eenzaamheid

E-bike goed voor gezondheid en tegen eenzaamheid

Elektrisch fietsen maakt mobieler en gezonder

Elektrisch fietsen is goed voor het milieu en heeft een positieve uitwerking op zowel de lichamelijke als de mentale gezondheid. Uit onderzoek van Shimano, de bekende fabrikant van onder andere middenmotoren voor elektrische fietsen, blijkt dat ongeveer 49 procent van de Nederlanders het hebben van een elektrische fiets bij vind dragen aan het verminderen of voorkomen van gezondheidsklachten. 

33 procent denkt dat het ook eenzaamheid tegengaat. Het vaker bezoeken van familie en vrienden is veel genoemd omdat een elektrische fiets mobieler maakt. Het onderzoek is gedaan onder verschillende leeftijdsgroepen. 

Auto de deur uit en minder met openbaar vervoer dankzij e-bike

“Nooit meer met openbaar vervoer” heeft 20% van de ondervraagden aangegeven. Niet alleen gezonder worden door vaker en langere afstanden te fietsen (78%), maar ook besparen op openbaar vervoer en autoritten is een neveneffect van de populaire elektrische fiets. 20% laat dus het openbaar vervoer zitten als ze een e-bike zouden hebben. Acht procent zou zelfs overwegen de auto de deur uit te doen. Ook een gunstig bij-effect dus voor het milieu en de drukte op de wegen. 

Richard Keeskamp, Marketing Directeur van SHIMANO Europe: “Elektrische fietsen kunnen steeds beter concurreren met andere gemotoriseerde vervoersmiddelen omdat innovaties elkaar snel opvolgen. Tegenwoordig kun je een e-bike binnen twee uur al voor tachtig procent opladen en kunnen fietsen tot wel honderdvijfentwintig kilometer afleggen zonder opnieuw op te laden. Met de laatste innovaties is zelfs schakelen niet meer nodig. 

Samen fietsroutes ontdekken op de elektrische fiets

Dertig procent wil graag samen met een partner fietsroutes fietsen. Een elektrische fiets is hier erg geschikt voor en een goed middel tegen eenzaamheid dankzij de mobiliteit die het te bieden heeft. Behalve om sneller en vaker náár vrienden te gaan, zouden Nederlanders ook vaker mét vrienden of hun partner fietsroutes willen maken door de natuur. Zo'n 30% zou hun partner en vrienden overhalen om ook een elektrische fiets aan te schaffen om vaker samen uitstapjes te maken.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via