Dwars door het Dwingelderveld

Fietsroute van de week (16) | Dwars door het Dwingelderveld

Door natuur en gezellige dorpjes

De fietsroute van de week brengt je onder andere langs de plaatsen Hoogeveen, Dwingeloo en door het Nationaal Park Dwingelderveld. Een rustgevend natuurgebied voor fietsers, wandelaars en ruiters.

 

 

Fietsroute dwars door het Dwingelderveld

Het centrum van Hoogeveen heeft oude huizen met mooie gevels. Zo zie je bijvoorbeeld een voormalige drogisterij met een gevelsteen uit 1703 met de tekst "So Godt voor ons is Wie sal tegen ons syn". Wat ook mooi is om te zien is het Huis met de Duivengaten; en het Olde Schippershuus, het oudste pand van Hoogeveen, dit was een café waar schippers bij elkaar kwamen. Het Nationaal park Dwingelderveld is een bijzonder natuurgebied. Het beschikt over twee rolstoelvriendelijke routes en er is zelfs een nachtroute. Ieder jaar, op 17 januari, komen aan de brink in Dwingeloo de twaalf broeders van het Sint-Anthoniusgilde bij elkaar. Het gilde was vroeger een liefdadigheidsinstelling, die de hulpbehoevende bewoners ondersteunde.

Naar de fietsroute.

Wat je kunt zien langs de route

Vogelpark Ruinen - Ruinen

Vogelpark Ruinen

Het vogelpark beschikt over een unieke populatie Nederlandse weide- en waadvogels. Het park is gespecialiseerd in Europese soorten en hun tropische verwanten. De sneeuwuil is in het logo van het park verwerkt en ook te bewonderen op het park. Naast wandelpaden en een speelweide voor de kinderen heeft het vogelpark ook een terras waar je een koffie. thee, frisdrank of en een ijsje kunt nuttigen.

 Naar het afstapmoment.

Tuinen van de Luie Tuinman - Ruinen

Tuinen van de luie Tuinman

De Kijktuinen van de Luie Tuinman bieden je veel afwisseling. Naast dat je kunt genieten van de prachtige planten beschikt het afstapmoment ook over een café. Hier kun je terecht voor koffie of thee met een stukje appeltaart of met zelfgebakken kruidkoek.

Naar het afstapmoment.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant