Drie fietsgadgets ter fietspiratie!

3 fiets gadgets ter fietspiratie

3 fiets gadgets ter fietspiratie!

Lang leve de tweewieler! Op jouw stalen ros heb je al heel wat kilometers afgelegd en dat mogen er nog een heleboel meer worden. Een elektrische fiets maakt het fietsen tot een waar plezier, maar wist je dat er ook een heleboel (beter betaalbare) fiets gadgets zijn die voor fietsvreugde zorgen? We hebben 3 interessante items voor jou op een rij gezet.

 

Item 1: Audio en auto horen

Het gebeurt wel eens dat je zo’n drukke situatie nadert, dat het gevaarlijk is om je blind te staren op de aanwijzingen op je smartphoneschermpje. Je wilt horen wat je moet doen, maar tegelijkertijd zijn je oren ook belangrijk om de drukke verkeerssituatie goed in te schatten. What to do?

Kies voor een audio apparaat dat ook omgevingsgeluid doorlaat. Zoals de Aftershokz Aeropex bijvoorbeeld. Deze subtiele headset werkt op basis van ‘bone conduction’. Letterlijk vertaald, betekent dat botgeleiding. En dat is ook precies zoals het werkt. Je hoort de muziek door de speaker tegen jouw bot te leggen. 

Je draagt deze headset naast je oor. De speakers worden aan de achterkant met elkaar verbonden. Heel handig: want zo raak je nooit één van de oortjes kwijt en blijft de headset goed op zijn plek zitten.

Het dragen van een headset met bone conduction zorgt ervoor dat je geen gehoorschade oploopt, én waarom je ‘m in dit geval koopt: je hoort het omgevingsgeluid nog voor de volledige honderd procent.

Wat kost dat? Tussen de 100 en 150 euro koop je een nieuw exemplaar!

 

Item 2: All weather telefoonhouder

Weer of geen weer: een fanatiekeling gaat er gewoon op uit. En dan laat je je niet tegenhouden door een spatje regen. Kom op zeg! Er zijn nog zoveel gebieden om te ontdekken, je kunt je niet laten tegenhouden door het weer. Maarrr… jij kunt wel zo’n bad girl/boy zijn, je smartphone is dat in veel gevallen niet. En dat is nogal lastig als je er zo op vertrouwd tijdens het navigeren.

Geen nood. Gelukkig zijn er tal van all weather telefoonhouders voor fietsers te koop. Hierin zit je telefoon stevig vast, beschermd onder een plastic laagje. Daardoor zie je gewoon wat er op het schermpje gebeurd én kun je het scherm (in de meeste gevallen) ook gewoon bedienen.

Trouwens, mocht je er behoefte aan hebben: er zijn ook telefoonhouders met een klein afdakje. Daar heb je in de zomer ook plezier van, want dan schijnt de zon niet zo irritant op het beeldscherm!

 

Item 3: Fietshelm met verlichting

Safety first! Zeker als je ervan houdt om met grotere snelheden op pad te zijn, dan is het dragen van een helm geen overbodige luxe. En tja, als je dan toch écht veilig op pad wilt… kies dan voor een fietshelm met verlichting. Er bestaan verschillende varianten van, maar degene die we hier ‘uitlichten’ is de Lumos Matrix: in de eerste oogopslag lijkt hij redelijk ‘gewoon’, maar het leuke van deze fietshelm, is dat je de verlichting aan de achterzijde kunt aanpassen naar jouw smaak. Wil je een pulserend licht uitstralen of liever continu rood schijnen? Of maak volledig jouw eigen patroon. Super hip, absoluut 21e eeuw proof! Wel met een behoorlijk prijskaartje: vanaf 250 euro koop je er zelf één bij Amazon.

All weather telefoonhouder

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via