Drie bijzondere dorpen

Fietsroute Drie bijzondere dorpen

Drie dorpen en een stad

De fietsroute van de week hebben we gekozen vanwege de historische waarde van de drie dorpen waar de route op is gebaseerd. Daarnaast is de stad Bergeijk opgenomen waar je in de omgeving kunt genieten van veel natuurschoon. Deze route staat dus bol van historie en natuur en laat je Noord-Brabant zien op een wijze die je niet snel meer vergeet. Je kunt de route downloaden van de website of fietsen met onze gebruiksvriendelijke fietsroute app

Zien en doen

Hoewel de titel recht doet aan deze route kom je niet alleen door drie bijzondere dorpen maar ook door de stad Bergeijk. Je kunt hier je route opstarten of even afstappen om bijvoorbeeld even een paar kilometer om te fietsen naar de unieke Stadstuin de Mesenhof.  We kunnen je daarnaast van harte aanbevelen om de koffie of lunch deze keer bij Streekrestaurant De Hofkaemer te genieten. Zij zijn sinds enige tijd bij ons Fietsnetwerk aangesloten en zijn bekend vanwege hun grote gastvrijheid en hun assortiment van 90 (!) verschillende bieren. 

Naar de fietsroute

Afstapmoment Dommelsche Watermolen - Dommelen

 Dommelsch

Bij deze watermolen die nog uit de 14e eeuw zou stammen draait het niet alleen maar om historie. De molen is bij voldoende water namelijk ook echt in gebruik en dat niet alleen, ze zijn ook leverancier van diervoeders. Natuurlijk is ook de rivier de dommel waar hij op staat een heerlijk punt om even af te koelen van het draaien van de pedalen! 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Stadstuin De Mesenhof - Bergeijk

 Mesenhof

De Mesenhof is een beleeftuin van zo'n 3000m2 groot. Daar kun je dus wel uit de voeten voor een wandeling langs de bijzondere planten. Je komt hier naast bijzondere flora en fauna die je aanschouwt voor een kleine bijdrage van € 2,50 ook de gastvrije theetuin van de eigenaren tegen.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Streekrestaurant De Hofkaemer

De Hofkaemer

Zoals hierboven vermeld reeds geroemd om de vele bieren en gastvrijheid. Daarnaast bij uitstek een afstapmoment waar jee streekgerechten kunt vinden voor de lunch of diner. Doe je de altijd vriendelijke gastheer de hartelijke groeten van ons? 

Bekijk dit afstapmoment

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via