De vijf populairste fietsroutes van afgelopen jaar

Fietsroutes Nederland

Populairste fietsroutes in Nederland op Fietsnetwerk.nl

Jaarlijks fietst Nederland ontzettend veel kilometers af. Hoog tijd dus om eens te kijken wat de populairste fietsroutes in Nederland  zijn. Met onze top vijf fiets je mee door Gelderland, Limburg, Noord-Holland, Noord-Brabant en bijna over de grens van België. Alles bij elkaar goed voor 195,49 kilometer aan fietsplezier. Fiets tussen de verschillende knooppunten en laat je onderweg verrassen door leuke afstapmomenten. Waarom deze omgevingen zo geliefd zijn ontdek je eenvoudig met de gratis fietsapp!

Fietsroute bijna in België

Fietsroute bijna in België

De route waarmee je door de provincie Noord-Brabant fietst tot aan de grens van België. Tijdens de fietstocht zijn er mooie ervaring op te doen, als fietsen door Bladel dat bekend staat om zijn prachtige omgeving en het groene gebied ‘de Egyptische poort’ midden in Kempen.

Naar de fietsroute

Fietsroute ontdek je plekje in de Achterhoek

Fietsroute Achterhoek

De achterhoek heeft prachtige plekken te bieden, weet jij al wat jouw favoriet is? Tijdens de tocht ontdek je al snel de schoonheid van deze regio. Fiets langs de oude kastelen, kruis het Twentekanaal over en bezoek het gezellige monumentale stadje Lochem.

Naar de fietsroute

Fietsroute De Groeten uit Groet

Fietsroute De groeten uit Groet

Onderweg kom je het bijzondere witte hervormde kerkje tegen in Groet dat al stamt uit 1575 en nog steeds wordt gebruikt. Het gebied was vroeger onderdeel van de gemeente Schoorl. Tegenwoordig is het aangesloten bij de gemeente Bergen dat bekend staat als het kunstenaarsdorp.

Naar de fietsroute

Fietsroute Mook en Maas

Mookerhei en Mookerplas

In een prachtig natuurgebied in het puntje van Noord-Limburg ligt de Mookerheide, waar in 1574 vrijwel het hele leger van Lodewijk en Hendrik van Nassau sneuvelde. Lang zouden er nog dwaallichtjes te zien zijn geweest, tot er een kapelletje werd gebouwd voor Onze-Lieve-Vrouw van de Dwaallichtjes. Nu is het er genieten van de prachtige natuur en de Mookerplas.

Naar de fietsroute

Fietsroute Met Meer Veluwe

Fietsroute Meer Veluwe

Bij deze fietsroute kom je mooie dingen tegen: je fietst langs de mooiste kerktoren van Nederland in Nijkerk, kunt heerlijk afkoelen langs het Wolderwijd (of er in!) en uiteraard kom je op de Veluwe ook bos tegen. De bossen rond Putten staan bekend om hun prachtige beukenbomen. Ga ze ontdekken!

 Naar de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via