De vijf meest bekeken fietsroutes

De vijf meest bekeken fietsroutes

De polulairste routes uit onze serie Fietsroutes in de Provincie

Het afgelopen jaar maakten we maandelijks het overzicht 'fietsroutes in de provincie'. We hebben een overzicht voor je gemaakt van de best bekeken routes uit deze serie. Hieruit is gebleken dat jullie de provincie Brabant de meest interessante fietsprovincie vinden.

De 5 meest bekeken routes

5. Fietsroute Noord-Oost-Friesland

Menaam heeft zichzelf de bijnaam ‘us doarp’ gegeven. Daarmee wordt wel duidelijk dat de inwoners trots zijn op het dorp. In Menaam is het oude gemeentehuis uit de negentiende eeuw een van de bezienswaardigheden. Berltsum heeft zichzelf in de veertiende eeuw stadsrechten toegekend, daarmee was het de twaalfde stad in Friesland. In Tzummarum kun je even van de fiets stappen om her en der wat te graven. Er is hier namelijk in 1991 de Tzummarummer muntschat opgegraven: ruim 2800 munten uit de negentiende eeuw.

Meer over fietsroutes in Friesland.

4. Fietsroute om de Oostvaardersplassen

Op het droge gedeelte van de Oostvaardersplassen leven grote grazers, het grotere natte gedeelte is een belangrijk overwinteringsgebied voor vogels. Omdat de Oostvaardersplassen, bekend geworden door de film ‘De Nieuwe Wildernis’, zijn uitgeroepen tot  Staatsnatuurmonument is het gebied gedeeltelijk toegankelijk voor bezoekers. Er blijft echter meer dan genoeg over om van te genieten. Ook wanneer je eromheen fietst.

Meer over fietsroutes in Flevoland.

3. Fietsroute Holland door de bril van de toerist

Ooit van Natuurpark Waterland gehoord? Dat is een typisch Hollands gebied met lage weilanden, vele plassen, sloten, dijken, bruggetjes en dorpen en ligt vlakbij Amsterdam. Vanuit Uitdam fiets je over de dijk naar het schiereilandje Marken. Het is erg leuk om daar de houten huizen op palen eens te zien. Steek vervolgens met het fietsvoetveer over, richting Volendam. Fiets verder over de Zeedijk richting Edam, met uitzicht op het Markermeer.

Meer over fietsroutes in Noord-Holland.

2. Fietsroute naar Westerbork

Ook Beilen is het graven waard. Mocht je dus onderweg ergens willen afstappen, dan is dit de meest geschikte locatie. Ongeveer zestig jaar geleden is in Beilen namelijk een goudschat opgegraven: een armband, halsringen en gouden munten. Westerbork is uiteraard voornamelijk bekend door het herinneringskamp, ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog. Ook kun je tijdens het fietsen van de route een bezoekje brengen aan het Papierknipmuseum.

Meer over fietsroutes in Drenthe.

1. Fietsroute Oisterwijkse bossen en vennen

Wanneer je deze route fietst kom je langs De Belversven en de Kolkven. De Oisterwijkse bossen sluiten aan het oosten bijna aan bij de Kampina, een gevarieerd natuurgebied. In Oisterwijk kun je even stoppen. Er zijn vaak optredens of evenementen in het centrum. Vanaf een terras kun je hier even genieten van de activiteiten om je heen. Wanneer je door het plaatsje Haaren bent gekomen fiets je over de Esschestroom. Dit riviertje van zeven kilometer wordt ten oosten van Oisterwijk gevormd uit de Voorste Stroom en de Achterste Stroom. In Haaren kun je Kasteel Nemelaer bezoeken.

Meer over fietsroutes in Brabant.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via