De mooiste vlindertuin en andere nieuwe afstapmomenten

Nieuweafstapmomentenweek19

Afstapmomenten

Wij hebben weer een aantal nieuwe gecertificeerde afstapmomenten aan onze  routes toegevoegd. In dit artikel stellen wij u graag voor aan deze leuke afstapmomenten.

 

Passiflorahoeve

Passiflorahoeve

De Passiflorahoeve is door de International Association of Butterfly Exhibitors and Suppliers uitgeroepen tot de meest complete vlindertuin van de wereld. Dit hebben zij te danken aan de vijf verschillende vlindertuinen waar in totaal meer dan 90 soorten vlinders rondfladderen. Er zijn verschillende fietsroutes waar deze bijzondere attractie aan verbonden kan worden. Zo hebben wij een route rond het middelpunt van Nederland die hier vlak langs gaat. Tijdens deze route kun je verder ook genieten van de natuur en de rust op de Wekeromse Heide.


Naar het afstapmoment

Hotel Restaurant Mondriaan

HotelrestaurantMondriaan

Bij Hotel Restaurant Mondriaan in Winterswijk kun je even stoppen tijdens je fietsroute om te genieten van het gevarieerde menu. Je kunt er natuurlijk ook overnachten in de kamers van het monumentale pand, zodat je direct vanuit het hotel de fietstocht kan starten. Een fietsroute die langs het hotel gaat is de route langs de steengroeve van Winterswijk. Dit gaat zoals de naam al zegt langs de dagbouwmijn in Winterswijk waar vooral kalksteen werd gewonnen. Een uniek stukje natuur in Nederland.


Naar het afstapmoment

De Eekhoeve

Eekhoeve

De Eekhoeve is een echte beleefboerderij. Zo zijn er in de stallen en in de wei bijzonder veel dieren te vinden. In de beleeftuin van de Eekhoeve kan je groenten, kleinfruit en bloemen oogsten. In de landwinkel kan je jouw oogst afrekenen en heb je daarnaast in deze winkel nog verse boerenkaas en vlees. Verder is er ook nog een theehuis waar je kunt stoppen om even lekker te smullen. Een route die hier onder andere langsgaat is de fietsroute Utrechtse Kastelen. Hierbij wordt je meegenomen langs verschillende bijzondere landgoederen en kastelen in Utrecht.


Naar het afstapmoment

Gr8 hotel Bodegraven

GR8HotelBodegraven

Bij het Gr8 hotel in Bodegraven kan je neerstrijken om even wat te eten of om te ontspannen. Vooral bij de fietsroute vier bier in Zuid-Holland die langs het hotel gaat komt dit goed uit. Deze route voor bierliefhebbers is met ruim 100 kilometer fietsen een flinke afstand. Je kan bij de vier brouwerijen aan deze route enorm veel soorten bier krijgen. Deze fietstocht is een hele ontdekkingstocht naar bier.


Naar het afstapmoment

Gr8 hotel Oosterhout

GR8Oosterhout

Het Gr8 hotel in Oosterhout is tevens een perfecte plek om even te uit te rusten en te overnachten voor of tijdens de fietstocht. Een leuke fietsroute die bijvoorbeeld langs dit hotel gaat is de fietsroute bijzonder brabants brood. Tijdens deze route kom je langs de bakkerij van meester patissier en boulanger Robèrt van Beckhoven, ook wel bekend van Heel Holland Bakt. Hier kan je terecht voor alle producten van de hoogste kwaliteit. Hiernaast kom je ook langs de Bakkerij Museum in Oosterhout. Waar je nog meer te weten kan komen over bakken!


Naar het afstapmoment

Strandhuys Nijkerk

StrandhuysNijkerk

Voor de fietsers die onderweg even willen genieten van het uitzicht over het veluwemeer is Strandhuys Nijkerk het perfecte afstapmoment. Je kan er afstappen voor bijvoorbeeld een ijsje op een warme dag of een diner bij zonsondergang. Een prachtige route langs het Veluwemeer, zoals de fietsroute met meer Veluwe past hier perfect bij. Deze route gaat niet alleen voor een groot deel langs het veluwemeer, maar ook door het bos.

Naar het afstapmoment

Theeschenkerij Eldorado

Theeschenkerij Eldorado

Voor liefhebbers van thee is een fietsroute in de buurt van Woudenberg erg aan te raden. Hier kan je namelijk theeschenkerij Eldorado vinden. Zij bieden bijvoorbeeld een heerlijke high tea aan in hun gezellige theetuin. Een leuke route in de buurt is de weg die de keientrekkers hebben afgelegd.Tijdens deze route volg je de groep inwoners van Amersfoort die rond 1600 de Amersfoortse kei vanaf Soesterberg helemaal naar Amersfoort trokken. Dit deden ze naar aanleiding van een weddenschap en dit is tevens ook de reden voor de bijnaam keientrekkers van de inwoners van Amersfoort.


Naar het afstapmoment

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via