De fiets van de toekomst

De fiets van de toekomst

De fiets van de toekomst

De Koninklijke Gazelle laat samen met het Italiaanse designbureau Giugiaro Design zien hoe de fiets van de toekomst eruit ziet.  Het concept van deze fiets heet de Nº1, een E-Bike die ondersteuning biedt tot snelheden van wel 45 kilometer per uur. Op deze E-Bike gaat Gazelle experimenteren met vergevorderde technieken die de komen jaren toegepast zullen worden op alle elektrische fietsen.

Vernieuwd ontwerp

De ‘gewone’ E-Bike is net als een gewone fiets, alleen met een motor. Maar deze E-Bike heeft een andere gedachte achter het ontwerp.  De accu, aandrijving, motor en kabels is allemaal keurig weggewerkt in het onderste gedeelte van de fiets. De Nº1 is uitgerust met zogenoemde bodypanelen, wat resulteert in een strak uiterlijk.De Nº1 wordt ook uitgerust met een high power led-remlicht  en lichten die doorlopen op de zijkant van de spatborden. Ook hebben de ontwerpers de keuze gemaakt voor gewichtscentralisatie. Het zwaartepunt ligt nu lager, wat voor meer stabiliteit zorgt en een sterk verbeterde wegligging.  

Alternatief voor de auto?

De Nº1 toont veel gelijkenissen met de auto. Afstanden van 40 kilometer zijn door de snelheid van 45 kilometer per uur prima te overbruggen. De accu gaat ongeveer duizend laadcycli mee, wat betekent dat deze accu duizend keer is op te laden. Daarmee is deze E-Bike een duurzaam alternatief voor de auto.

Bron: blikopnieuws.nl 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via