De fiets als vervoermiddel maakt meest gelukkig

Fietsers zijn gelukkiger

De fiets als vervoermiddel maakt meest gelukkig!

Volgens een recent onderzoek van de Clemson University in de VS zijn fietsers gelukkiger dan weggebruikers van andere vervoersmiddelen. Uit het onderzoek is duidelijk gebleken dat er een verschil is tussen het geluksgevoel bij fietsers en andere verkeersdeelnemers. Zo is er zelfs al een merkbaar verschil tussen een bestuurder van een auto en een passagier of bijrijder.

De fiets als vervoermiddel maakt meest gelukkig!

Wie is het meest en wie is het minst gelukkig?

Uit het onderzoek blijkt dat bus- en treinreizigers het minst gelukkig zijn. Morris denkt dat dit te maken heeft met het feit dat veel mensen van deze vervoersmiddelen het openbaar vervoer gebruiken om naar het werk te gaan. Dit laat het enthousiasme voor de reis flink dalen.

De fiets als vervoermiddel maakt meest gelukkig!

Waarom zijn fietsers dan gelukkiger?

De keuze voor de fiets gebeurt veel bewuster. Fietsers zijn bij gevolg enthousiast over hun vervoersmiddel. Ook zijn fietsers gemiddeld minder oud en hebben ze over het algemeen een goede lichamelijke conditie. Zich met de fiets verplaatsen wordt vaak ervaren als een sportieve oefening. Dit zorgt niet alleen voor een goede conditie, maar ook voor een betere weerstand tegen ziektes. Ook zorgt het reizen met de fiets voor frisse lucht, beweging  en zorgt dit dus in het algemeen voor een positiever gevoel.

 

Bron: Fiets Actueel

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via