De elektrische fiets voor iedereen

De elektrische fiets voor iedereen

De elektrische fiets voor iedereen

Op dit moment is de elektrische fiets overal in Nederland te vinden. Rond 2007 ontstond er een grote stormloop op deze fietsen met elektrische trapondersteuning. Tegenwoordig heeft een derde van de Nederlandse fietsers deze ondersteuning. Een gevolg van de populariteit van deze fietsen is een bloei in de handel van deze tweedehands elektrische fiets.

Tweedehands elektrische fietsen

Door de relatief voordelige prijs zijn deze tweedehands elektrische fietsen van ongeveer vier tot zeven jaar oud erg aantrekkelijk. Je kunt voor nog geen duizend euro een kwalitatief goede fiets aanschaffen. Bij de meeste tweedehands modellen is de accu vervangen voor een nieuwe, met twee jaar garantie.

Rond 2010 kwam de elektrische fiets met accu’s die achter op de drager werden gemonteerd. Hierdoor werd het probleem van te zware fietsen verholpen. Ook deze modellen worden tweedehands nog vaak aangeboden.

Gunstige prijs

Ook de gunstige prijs zorgt voor de populariteit. Veel mensen hebben het budget om zo’n tweedehands e-bike te veroorloven. Eerst waren het vooral de ouderen die je zag op de elektrische fiets, nu kom je ze van alle leeftijden tegen. Ook scholieren ontdekken de elektrische fiets steeds vaker. Het is qua prijs net zo duur als een gewone fiets.

Ontwikkeling van de elektrische fietsen

Ondertussen is ruim de helft van de elektrische fietsen voorzien van een middenmotor. Hierdoor is de balans van de fiets beter, en neemt de veiligheid toe. Sinds kort zijn voor deze uitvoering ook tweedehands modellen te koop. Omdat veel fietsers fietsen als hobby zien houden ze deze ontwikkelingen daarom ook goed in de gaten.

Bron: sa24.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via