De cursus veilig elektrisch fietsen verlengd

De cursus \

De cursus 'Veilig Elektrisch Fietsen' verlengd.

De seniorencursus ‘Veilig Elektrisch Fietsen’ wordt wegens groot succes verlengd. Voor de cursus maakt Vlaanderen 38.000 euro vrij. Ruim 6000 ouderen hebben zich voor de cursus ingeschreven. Het groot aantal inschrijvingen voor de cursus toont aan dat er een groot tekort bestaat aan theorie- en praktijkervaring rondom elektrisch fietsen.

De cursus 'Veilig Elektrisch Fietsen' verlengd.

Elektrische fietsen worden steeds meer gekocht en gezien. Naar schatting is 1 op de 8 fietsen nu een elektrische fiets. In 2013 werden ongeveer 50.000 elektrische fietsen, in België, verkocht. Fietsen met een elektrische fiets is anders dan met een 'gewone' fiets. Het behouden van het evenwicht, het op- en afstappen van de fiets en de snelheid vragen oefening en ervaring, vooral voor de ouderen. Het is belangrijk dat ouderen zelfstandig en fit blijven. Hier kan de elektrische fiets bij helpen.

Okra Sport organiseert samen met de Verenigingen voor Verkeersveiligheid en Mobiel 21 de cursus ‘Veilig Elektrisch Fietsen’. Uit ervaring blijkt dat veel mensen het fietsen met een elektrische fiets onderschatten. De elektrische fiets is zwaarder en rijdt harder dan een gewone fiets. 

De cursus 'Veilig Elektrisch Fietsen' verlengd.

Al ruim 6000 senioren ingeschreven

De cursus ‘Veilig Elektrisch Fietsen’ heeft een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretische deel gaat vooral over technische zaken, zoals de verschillende type motoren, de plaatsen van de sensoren, de accu en de displayinstellingen. In het praktische deel krijgen de cursisten technische uitleg over de elektrische fiets en kunnen zij proefrijden op een speciaal parcours. Dankzij de medewerking van de Thuiszorgwinkels die gratis elektrische fietsen uitlenen, krijgen ook cursisten die nog geen elektrische fiets hebben de kans om de elektrische fiets te leren kennen.

Op dit moment bestaan er 238 cursussen ‘Veilig Elektrisch Fietsen’. Deze cursussen worden allemaal door een lokaal Okra Sport Trefpunt georganiseerd. Samen met Verenigingen voor Verkeersveiligheid heeft Okra Sport al ruim 6000 inschrijvingen. 

De cursus 'Veilig Elektrisch Fietsen' verlengd.

Wegens groot succes verlengd

Omdat er vele aanvragen voor deze cursussen zijn besteed Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Hilde Crevits, ruim 38.000 euro aan het uitbreiden en het vervolgen van deze cursussen. 

De Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Hilde Crevits zegt: “De cursus Veilig elektrisch fietsen is een groot succes en beantwoordt aan de vraag van senioren voor een theoretische en praktische opleiding voor elektrisch fietsen. Door de vergrijzing neemt het aantal senioren nog sterk toe. Het is belangrijk dat deze senioren mobiel en actief blijven. Dat is goed voor hun gezondheid en om het sociaal isolement tegen te gaan. Senioren zijn wel kwetsbaar in het verkeer. Daarom nemen we specifieke verkeersveiligheidsmaatregelen voor hen. De cursus ‘Veilig Elektrisch fietsen’ is er één van en helpt senioren om zich op een veilige manier met een elektrische fiets in het verkeer te begeven en het risico op een ongeval te beperken.

Bron: www.hildecrevits.be

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via