De 5 meest uitdagende fietsroutes ter wereld

De 5 meest uitdagende fietsroutes ter wereld

5 fietsroutes voor wie al het andere al heeft gezien

Klimmen tot op 4500 meter, langs de ruige rotskusten van Tasmanië, buikdansen in Marrakesh en Ijsbergen in IJsland. Dit zijn een paar fietsroutes voor de echt veeleisende fietsers die alle molens en knooppunten in Nederland al gezien heeft! 

1. Fietsroute The Pamir Highway, Tajikistan

Klim tot 4500 meter in deze prachtige en uitdagende route door Tajikistan. Deze schitterende route brengt je terug naar de basics en laat de schoonheid van de wereld zien. U fietst door dunbevolkte landschappen, waardoor goed eten en drinken inslaan wel zeer belangrijk is. Fietsen over ‘The Pamir Highway’ is volgens velen een fabelachtig mooie ervaring. De fietstocht is pittig, maar ook zeker niet te zwaar door het goede wegdek.

Pamir Highway Buitenlandse Fietsroutes

2. Fietsroute The West Coast of Tasmania, Australië

Een adembenemende route langs de westkust van Tasmanië. Ten opzichte van de oostkust vindt u hier de meest prachtige en ruige natuur, wat deze fietsroute een schitterende uitdaging maakt voor de fitte fietser. Omdat u bijna geen populatie tegenkomt, is het net alsof u in een andere wereld terecht bent gekomen. U ontdekt onder meer de hoofdstad Hobart, prachtige bossen, uitgestrekte bergen en de hoogste waterval van Tasmanië.

Tasmaniefietsroute

3. Fietsroute Dead Sea to Red Sea

Deze route brengt je naar het laagste punt van de wereld! Je fietst door meerdere Bijbelse landen, waaronder Jordanië en Israël.  Startpunt is Mount Nebo in Jordanië, waarna je afdaalt naar de Dode Zee, 418 meter beneden zeeniveau(!). Onderweg naar de Rode Zee komt je langs adembenemende hoogtepunten, waaronder Al Karak Castle en de plaats Petra.

Ministry At Petra 1505222

4. Fietsroute The Atlas Traverse, Marokko

Vlakbij Marrakesh begint het uitgestrekte en prachtige Atlasgebergte. Als je van fietsen door de bergen houdt maakt deze route je fantasie werkelijkheid. Onderweg kom je ongerepte natuur tegen, waar de lokale bevolking eeuwen achter lijkt te lopen op de moderne wereld. Dit maakt deze fietsroute tot een ongelooflijke ervaring die u niet snel vergeet.

Moroccan Road 1489117

5. Fietsroute Route 1, IJsland

Een ongelooflijke route door lavagebieden en langs ijsbergen in één. Hierom wordt IJsland niet voor niets “The Land of Ice and Fire” genoemd. Fietsen langs geisers, ijsbergen, slapende vulkanen, kleine dorpjes en uitgestrekte berggebieden. Wie wilt deze prachtige fietstocht nou niet meemaken? U trapt langs de mooiste plekken die IJsland te bieden heeft. Neem je fiets mee en ontdek het land van ijs en natuur!

Ijsland Fietsroutes

Bron: www.roughguides.com

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant