Brabantse Sprookjes

Fietsroute Brabantse sprookjes

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wat is de mooiste fietsroute van het land?

Noord-Brabant staat bekend om allerlei legenden, volksverhalen en sprookjes. Deze fietsroute brengt je langs een aantal plekken waar je die verhalen tegen kunt komen: op de Loonse en Drunense duinen, door Loon op Zand (met een sprookjesachtig kasteel) en in Waalwijk. En natuurlijk vergeten we Kaatsheuvel ook niet, want wie Brabant en sprookjes zegt…

Naar de fietsroute

Zien en doen

Je fietst hier door één van de mooiste gebieden van de provincie Noord-Brabant, deels zelfs door een Nationaal Park. We zijn niet vies van een paar mooie verhalen en deze route doet zijn naam dan ook eer aan. Pijl en boog, dansende katten en reuzen en natuurlijk de Efteling. Trek een jas aan van sterrenstof en ga lekker genieten van de 'sprookjesachtige' omgeving...

Afstapmoment Natuurpoort De Drie Linden

Natuurgebied de Drie Linden

Een Natuurpoort is altijd een mooie plek om je fietstocht te beginnen. Dat geldt zeker voor Natuurpoort de Drie Linden want het ligt aan de rand van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Kasteel Loon op Zand

Kasteel Loon op Zand

Naast molens houden we bij Fietsnetwerk.nl ook van kastelen, dat was je vast al eens opgevallen. Ook bij deze fietsroute hebben we een pareltje gevonden: Kasteel Loon op Zand.  Hier ontdek je onder meer wat 'Melius est mori quam facere contra bonam virtutem' betekent. 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Bistro de Huiskamer

Bistro de Huiskamer

De naam zegt het al, hier ga je de welbekende Brabantse Gastvrijheid beleven met het echt huiskamer gevoel. Dit afstapmoment voeg je toe in je fietsroute als je even de inwendige mens wilt verwennen. En mocht je stroom nodig hebben voor je elektrische fiets dan zijn oplaadpunten aanwezig.   

Bekijk dit afstapmoment

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via