Bij Zwiggelte

Fietsroute bij Zwiggelte Hoofd

Knippen en plakken in Drenthe

Deze fietsroute van de week is een route die je onder meer door het Dorp Zwiggelte brengt. Het dorp is een Esdorp en alle Esdorpen hadden vroegen een brink. Dit was min of meer het centrum van de dorpen waar onder meer de markten werden gehouden.  Het dorp Zwiggelte behoort tot de gemeente Midden-Drenthe. Je komt door het natuurgebied Hooghalen waar je een afwisselend naalbomen, loofbomen en hei zult passeren.

Naar de fietsroute

Zien en doen

Tijdens deze route kom je niet veel afstapmomenten tegen maar wel een paar hele bijzondere. Omdat de route niet al te lang is kun je rustig je tijd nemen om deze te gaan bezoeken. Koffie drink je onderweg bij Het Wapen van Schotland. Als je de weg niet kwijt wilt raken en alle afstapmomenten bij de hand wilt hebben adviseren we je om onze Fiets App eens te proberen. 

Museum van Papierknipkunst

Afstapmoment Knipkunstmuseum

We houden allemaal van knippen en plakken op zijn toch? Het is daarom zeker de moeite waard om hier even te blijven plakken, al is het om de mooie locatie midden in Westerbork, maar ook zeker om de internationale papierknipkunst die je hier kunt vinden. Zoek maar alvast de knutselwinkel in je buurt want als je hier geweest bent zit je vol inspiratie! 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Kamp Westerbork

Afstapmoment Kamp Westerbork

De historie van deze plaats is natuurlijk aangrijpend en mede hierom willen we je dit afstapmoment aanraden. Omdat er naast de vaste exposities steeds wisselende tentoonstellingen te zien zijn ook als je er al geweest bent toch weer nieuw. De beeldentuin dwingt door de bijzonder locatie af tot bezinning. Neem dus even je tijd voor dit afstapmoment. 

Bekijk dit afstapmoment

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via