Beheer je fiets met je smartphone

Beheer je fiets met je smartphone

Introductie Connected bikes

Begin volgend jaar verschijnen de eerste 5000 connected bikes op de markt. De netwerkverbinding tussen deze intelligente fiets en een bijgeleverde App wordt ontwikkeld door ontwikkelaar Conneqtech in samenwerking met Vodafone. Door een simkaart in de fiets te plaatsen kan je met je eigen mobiele telefoon verbinding maken met je fiets. Door de verbinding tussen de bijgeleverde App en de fiets is het mogelijk om de fiets op afstand te volgen en beveiligen. De beveiliging wordt verzorgd door AXA Bike Security en de verbinding door Vodafone.

De functie

Door deze ontwikkeling worden jou nieuwe mogelijkheden geboden. Zo kan je onder andere in de gaten houden waar de fiets zich bevindt door het aanzetten van een zogenaamde ‘tracker’. Via de app kun je ook zien wanneer je fiets verplaatst- of gestolen is, en hoeveel kilometers je gereden hebt. Daarnaast kan je met de App je slot op afstand openen of op slot doen.

Doe mee aan onze Connected Bike prijsvraag

Wij zijn heel benieuwd welke innovatieve en handige functies jij kunt bedenken voor een Connected bike in combinatie met onze Fietsnetwerk App. Beantwoord via de onderstaande link de vragen en laat jouw creativiteit de vrije loop. Je maakt kans op een leuke prijs en wie weet zie jij jouw goede idee straks terug in de App.

 

                                                                                                                     Prijsvraag

 

Bronnen:

Tekst: Verkeer in beeld

Foto: Verkeer in beeld 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via