Beemsterland

Fietsroute Beemsterland

Heb jij daar al kaas van gegeten?

Een knooppuntenroute langs diverse plekken in Noord-Holland waarvan je de historie en natuur gaat ontdekken. Dit deel van Nederland bestond rond het jaar 800 voornamelijk nog uit veen dat werd bemalen met behulp van molens. Inmiddels zijn alle molens vervangen door gemalen. Onderweg fiets je langs de plaatsen Schardam en Schermerhorn die beide in een prachtige omgeving liggen. Als we dieper duiken in het verleden van Schermerhorn, zien we dat het vaak gevechten heeft gehad met zowel water als vuur.

 

Zien en doen

Onderweg kom je diverse cafés, lunchrooms en restaurants tegen om even bij te komen of te relaxen van jouw fietstocht. Personaliseer de fietsroute naar jouw wensen door bijvoorbeeld een bezoek aan een nostalgische snoepwinkel te plannen. Mocht je in de regio willen overnachten, dan voeg je dat eenvoudig toe aan jouw route. Zo heb je de kans om te verblijven in een prachtig fort van de Stelling van Amsterdam.

Naar de fietsroute

Afstapmoment Fort Resort Beemster

Fort Resort Beemster

Fort Resort Beemster is een luxe en duurzaam wellness resort gelegen in de prachtige Beemsterpolder. Het resort ligt achter de historische muren van een van de vijf forten van de Stelling van Amsterdam. De combinatie van een luxe resort en historie is prachtig verwerkt. Het is ook een hotel waar je keuze hebt uit bijzondere sauna’s, twee restaurants, een lounge terras, baden en een prachtige spa.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Snoepwinkel Bram en Aagie

Snoepwinkel Bram en Aagie

Met 5,5 vierkante meter het kleinste snoepwinkeltje van Nederland. Vroeger werden hier groente, brood, sigaretten en sigaren verkocht door Bram en Aagie. Het assortiment is nu vervangen door snoepgoed uit grootmoeders tijd. De toonbank en het interieur zijn altijd in stand gehouden. Deze stammen uit het jaar 1890. Ook de broodkar van Bram is bewaard gebleven en staat nu voor het winkeltje.

Bekijk dit afstapmoment

 

Afstapmoment Tingieterij Holland

Tingieterij Holland

De derde generatie van de familie is nu werkzaam bij Tingieterij Holland. Dat maakt het een echt familiebedrijf. Er wordt nog gewerkt met eeuwenoude gietvormen, waarvan de oudste dateert uit 1697. Tijdens een bezoek ga je kennismaken met dit ambacht en heb je de mogelijkheid om zelf tin te gieten.

Bekijk dit afstapmoment

Beleef Beemsterland met de Fietsnetwerk App

Een handige Fietsroute App die zorgt dat je alles uit jouw route kunt halen. Onderweg word je niet alleen van knooppunt naar knooppunt geleid, maar ontvang je ook een melding als er bezienswaardigheden of andere afstapmomenten dichtbij zijn. Met een routeplanner fietsen zorgt er voor dat je alle informatie bij de hand hebt. Op deze manier kan je nooit iets op je route missen!

 

Icoon App Store Apple  App stores download Android

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant